Soorten dakkapel | Ikknapmijnhuisop.nl

Soorten dakkapel

soorten dakkapel

Je bent op zoek naar een geschikte dakkapel die precies bij jouw situatie zal passen. Er zijn een aantal soorten dakkapellen te verkrijgen.

Elk soort dakkapel heeft weer zijn eigen voor en nadelen en zijn in verschillende situaties het best toepasbaar. in dit artikel lichten we vier soorten dakkapellen toe.

Het is goed om je te laten voorlichten door een erkend bedrijf over de mogelijkheden. (onder aan dit artikel kun je gratis meer informatie aanvragen)

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Dakkapel soorten

Er zijn een aantal soorten dakkapel te verkrijgen. Natuurlijk kun je een dakkapel krijgen zoals je wilt (als je maar betaald), maar standaard zijn er de volgende soorten dakkapel:

  • Een dakkapel met plat dak
  • Een dakkapel met schuin dak
  • De dakkapel met enkelzijdige verhoogde nok
  • De dakkapel met dubbelzijdige verhoogde nok

Een dakkapel met een plat dak

Een van de meest voorkomende soorten dakkapel is de dakkapel met een plat dak. Een dakkapel met een plat dak zorgt voor extra ruimte. Omdat het dak recht is kan de extra ruimte ook goed benut worden. Een dakkapel met een plat dak is in alle maten te verkrijgen. Het regenwater loopt niet vanzelf van het dak af daardoor zal er ook een regenpijp geplaatst moeten worden om het water af te voeren.

Houdt regelmatig in de gaten of de afvoer niet verstopt is om problemen te voorkomen. Een dakkapel met een plat dak is van hout, kunststof of een combinatie daarvan te verkrijgen.

Dakkapel met een schuin dak

Een mooie optie is de dakkapel met een schuin dak. Het grote voordeel is onder andere dat de dakkapel mooi bij de rest van het dak past, omdat de ze bedekt wordt met dezelfde dakpannen (vaak hergebruikt). Optisch zorgt dit voor veel rust en harmonie als je van buiten naar het dak kijkt.

Door het schuine dak is de kans wel groot dat je binnen wat ruimte verliest. Door het schuine dak kan het water gemakkelijk weglopen. Een dakkapel met een schuin dak is ook verkrijgbaar van verschillende soorten materiaal (kunststof dakkapel, hout of een combinatie ervan)  

Dakkapel met een enkelzijdige verhoogde nok

Een dakkapel als deze is vaak de beste optie wanneer er weinig ruimte is tussen de vloer en het dak op de bovenverdieping. Door het plaatsen van een dakkapel met een enkelzijdige verhoogde nok creëer je dus meer loopruimte. Dit soort dakkapel is in de regel wel wat duurder dan de meer standaard dakkapellen. Maar kan in de genoemde situatie wel de uitkomst bieden. De dakkapel is verkrijgbaar van verschillende soorten materiaal (kunststof dakkapel, hout of een combinatie ervan) 

Dubbelzijdige soort met verhoogde nok

Een dubbelzijdige verhoogde nok dakkapel heeft dezelfde voordelen als de enkelzijdige. Het verschil zit hem in de nokverhoging aan beide kanten. Een dakkapel met een dubbelzijdige verhoogde nok wordt ook veel toegepast bij een huis met een lage zolder (afstand vloer tot plafond). Met een dubbelzijdige verhoogde nok wordt de gehele dakconstructie aangepast. Omdat de gehele dakconstructie moet worden aangepast is dit wel weer duurder en ingrijpender dan de andere soorten dakkapellen, maar soms wel de enige optie.

Dakkapel prijzen vergelijken

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen van dakkapelbedrijven uit jouw regio.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 20 minuten geleden een offerte aangevraagd.X