Dakkapel ramen en kozijnen | Ikknapmijnhuisop.nl

Dakkapel ramen en kozijnen

Je bent van plan om binnenkort een dakkapel te (laten) plaatsen. Echter ben je er nog niet over uit wat voor ramen en kozijnen er in de dakkapel geplaatst moeten worden en wat de mogelijkheden zijn. In onderstaand artikel vertellen wij graag wat voor soorten ramen en kozijnen er in een dakkapel mogelijk zijn.

Dakkapel ramen en kozijnen raamsoorten

Als je na veel wikken en wegen de keuze hebt gemaakt om een dakkapel te (laten) plaatsen, dan ben je nog niet klaar. Ook de raam- en kozijnsoort moeten nog worden uitgekozen. Bij het kiezen van de raamsoort zijn er vier mogelijkheden; een schuifraam, uitzetraam, draaikiepraam en een draairaam. Een schuifraam heeft één vast raam en één schuifraam. Een uitzetraam klapt naar buiten toe, omdat de scharnieren bovenop het raam zijn bevestigd. Een draaikiepraam heeft twee standen; een valstand en een draaistand. Bij de valstand ‘valt’ het raam naar voren en bij de draaistand kan het raam naar binnen opengedraaid worden. Een draairaam kan naar binnen en naar buiten worden opengedraaid.

Dakkapel ramen en kozijnen kozijnsoorten

Ook zijn er diverse kozijnsoorten mogelijk in een dakkapel. De meest gebruikte kozijnsoorten zijn: houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Houten kozijnen geven het meest natuurlijke en mooiste aanzicht, maar vergen ook het meeste onderhoud. Houten kozijnen zijn echter wel makkelijk over te schilderen en te bewerken. Jaarlijks onderhoud door middel van check houtwerk, schoonmaak houtwerk en check hand- en sluitwerk is aan te raden. Tevens behoud je het mooiste resultaat door het hout om de vier a vijf jaar opnieuw te schilderen. Kunststof kozijnen zijn goedkoper en hebben een hogere isolatiewaarde. Echter oogt het aanzicht minder ‘warm en natuurlijk’ dan met houten kozijnen.

Dakkapel ramen en kozijnen mogelijkheden

Als je de keuze voor een dakkapel hebt gemaakt en je ook al weet wat voor raam- en kozijnsoort je wilt, dan is het mogelijk om dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vul dan onderstaand formulier in. Door dit formulier in te vullen geef je bedrijven vrijblijvend de kans om te reageren op je aanvraag en een offerte op te stellen. Hoe makkelijk wil je het hebben? Je hoeft hierna alleen nog maar een keuze te maken.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 15 minuten geleden een offerte aangevraagd.X