Dakkapel vergunning | Vergunning aanvragen

Dakkapel vergunning

Dakkapel vergunning nodig?

Een huis verbouwen of opknappen is erg leuk en je ziet uit naar het resultaat. Behalve dat er een hoop geklust moet worden zijn er voor sommige verbouwingen of aanpassingen aan het huis vergunningen nodig.

Voor het plaatsen van een dakkapel moet in veel gevallen een dakkapel vergunning aanvragen bij de betreffende gemeente. Een dakkapel vergunning was voorheen een bouwvergunning.

Per 1 oktober 2010 heet het een omgevingsvergunning. De wet die de omgevingsvergunning regelt heet Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO). Kijk hier voor de site van het omgevingsloket online: www.omgevingsloket.nl

Vraag gratis en vrijblijvend dakkapel vergunning informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vergunningsvrije dakkapel:

Er zijn dus ook gevallen waarin de dakkapel vergunningsvrij is en je dus geen dakkapel vergunning nodig hebt. Gelukkig zijn sinds enige jaren de regels omtrent dakkapellen aanzienlijk versoepeld. Dakkapellen op een achterdak en niet naar een openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijdak kunnen eigenlijk altijd vergunningsvrij worden gebouwd als ze voldoen aan de volgende regels:

  • De dakkapel moet zijn voorzien van een plat dak
  • De dakkapel mag niet hoger zijn dan 1.75 (buitenmaat)
  • De dakkapel moet tussen de 50 cm en 1,00 m uit de dakvoet beginnen
  • De dakkapel moet minimaal 50 cm onder de nok gelegen zijn
  • De dakkapel moet minimaal 50 cm uit zijkant dakvlak of erfgrens blijven

Voor de overige dakkapellen vergunningen hanteert iedere gemeente eigen richtlijnen. In dat geval vraag je een omgevingsvergunning aan voor de bouw van je dakkapel. Informeer voor de richtlijnen bij je eigen gemeente.

Verzorgen van de dakkapel vergunning:

Ook leveranciers van goedkope dakkapellen kunnen voor het complete traject zorgen en de dakkapel vergunning voor je aanvragen.

Vaak kan de ontwerpafdeling je direct meer inzicht geven in de mogelijkheden binnen jouw gemeente en weten zij snel de juiste wegen voor het verkrijgen van de dakkapel vergunning te bewandelen. Vandaar dat het handig is om dit uit handen te geven. Het scheelt namelijk een hoop tijd en moeite.

Dakkapel vergunning kosten:

Wanneer je een dakkapel vergunning nodig hebt zitten hier vaak ook kosten aan verbonden. De dakkapel vergunning prijs verschilt per gemeente of regio.

Dat daar heel veel verschil in kan zitten blijkt uit het volgende voorbeeld waarin we een goedkopere gemeente en de duurste naast elkaar zetten.

In Alphen aan de Rijn betaal je voor een kleine verbouwing slechts € 37 en in Son en Breugel voor een bouwvergunning € 844. Dit heeft natuurlijk veel invloed op de totale dakkapel prijs.

Wat de prijzen zijn in jouw gemeente moet je opvragen, maar overleg eerst of je wel een vergunning nodig hebt met een specialist.

Gratis meer info over dakkapel mogelijkheden:

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van een dakkapel maar weet je niet of er een vergunning nodig is en wat de kosten voor je dakkapel vergunning zijn.

Vraag dit dan aan een specialist uit de regio en laat je goed voorlichten. Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 13 minuten geleden een offerte aangevraagd.X