Dakraam plaatsen | Dakraam plaatsen prijzen vergelijken

Dakraam plaatsen

Dakraam plaatsen

Een dakraam plaatsen kan de handige klusser zelf doen. Maar je kan de klus natuurlijk ook uitbesteden. Wij raden je aan om voordat je begint eerst informatie en prijzen aan te vragen bij verschillende bedrijven in de regio.

Vraag gratis en vrijblijvend goedkope dakkapel informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Dakraam laten plaatsen

Een dakraam (laten) plaatsen heeft veel voordelen. Het zorgt voor meer licht in de ruimte en het zorgt voor een goede ventilatie op zolder. Een dakraam plaatsen brengt natuurlijk kosten met zich mee. De kosten van het laten plaatsen van een dakraam willen nog wel eens flink verschillen, zowel de prijzen voor een dakraam laten plaatsen of het dakraam zelf.

Om de scherpste prijzen te krijgen raden we je aan om bij verschillende bedrijven in de regio prijzen te vergelijken. Via deze site kan je dit gemakkelijk doen door het aanvraag formulier in te vullen je krijgt dan meteen bericht! Hieronder een stappenplan van wat er moet gebeuren om een dakraam te plaatsen. Je kan hier zelf mee aan de slag gaan of het doornemen zodat je weet hoe een dakraam plaatsen in z’n werk gaat. 

Dakraam plaatsen – Maat bepalen

Allereerst begin je met het bepalen van de juiste raammaat. De juiste raammaat bepaal je door een tiende van het vloeroppervlak te nemen als raammaat. Het is vaak mooier om twee kleinere dakramen te nemen dan een groot dakraam.

Voorbereiding bij het plaatsen van een dakraam


Allereerst moeten er voor een dakraam plaatsen de dakpannen worden weggehaald. Om te weten welke pannen je moet verwijderen bestaat en handige truc. Sla een lange spijker van binnen door het dak (de spijker sla je in het hart van de afmetingen van het te plaatsen dakraam). Van buiten zie je nu een dakpan omhoog staan en weet je dat je daar moet beginnen met de dakpannen verwijderen.

Het verwijderen van de dakpannen kan ook van binnenuit. Je moet dan een gaat zagen in het dak waar de dakpannen doorheen kunnen. Zo kan je ze een voor een weghalen en door het gat naar binnen trekken. Hiervoor moet je een gat maken van ongeveer 50 bij 50 centimeter in het midden van het afgetekende dakraam.

Dakraam plaatsen – Ruimte uitzagen  • Teken aan de buitenkant van het dakbeschot de hoekpunten van de raamopening af.
  • Sla vervolgens op elke afgetekende hoek een spijker door het dakbeschot heen.

  • Aan de binnenkant van het dak verbindt je de spijkerpunten door een potloodlijn aan elkaar.

  • Boor vervolgens op elk hoekpunt een gat (van binnenuit) om daarna met een decoupeerzaag of handzaag de ruimte uit te zagen.

Dakraam plaatsen – Panlatten   • Kort de panlatten links en rechts 7 centimeter in. Het is in sommige gevallen nodig om nog extra tengels onder het lateinde te spijkeren.

  • Plaats vervolgens boven een extra panlat.
  • Vlak met een haakse slijper de bovenkant van de pannen af.

Kozijnen plaatsenHet kozijn van het dakraam schroef je met hoekijzers op het dakbeschot. Schroef eerst een hoekijzer vast en plaats de onderdorpel waterpas om vervolgens de andere hoekijzers te plaatsen. Het is belangrijk dat deze goed wordt vastgezet, zodat bij het vervangen van kozijnen in de toekomst eenvoudig mogelijk is.

Gootstukken plaatsen en pannen leggen


Nu begin je met de loodslab aan de onderkant te verwerken. Sla de loodslab voorzichtig over de pannen met een houten loodklopper of een rubbere hamer. Vervolgens monteer je de gootstukken en afdeklijsten aan de zijkanten en als laatste de bovenste afdeklijst. Ondertussen kunnen de dakpannen weer terug gelegd worden. Het is heel goed mogelijk dat niet alle dakpannen passen deze kan je op maat slijpen met de haakse slijper.

Vergunning om een dakraam te plaatsen

Informeer voordat je begint met het plaatsen van een dakraam of je een vergunning nodig hebt. Een dakraam mag bijvoorbeeld niet zomaar gebouwd worden zonder vergunning in een monument of in een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht.

Dakraam plaatsen uitbesteden

Als een dakraam niet vakkundig wordt aangebracht loop je later tegen problemen aan zoals lekkage etc.. zelfs de bouwkundige constructive van het dak kan niet meer in orde zijn. Indien u twijfelt over de klus raden wij u aan een erkend bedrijf in te schakelen.

De kosten van een dakraam plaatsen verschillen per situatie. De manier om achter de kosten te komen is het aanvragen van verschillende offertes. Doordat je deze prijzen met elkaar kunt vergelijken en van de concurrentie gebruik kunt maken scheelt dit al snel 40% op de standaard dakraam kosten.

Trouwens, bij het aanvragen van informatie en prijzen verplicht je, je tot niets. Je kunt ermee vergelijken, het bewaren, of er op in gaan.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 11 minuten geleden een offerte aangevraagd.X