Tuimelraam | Tuimelraam informatie | Tuimelraam tips

Tuimelraam geeft licht en ventilatie

Tuimelraam. Wanneer je de zolder of bovenverdieping van je huis wilt verbouwen, opknappen, of renoveren moet je niet alleen aan ruimte denken maar ook de hoeveelheid licht die binnenkomt.

Tuimelramen zorgen voor voldoende licht op zolder. Wanneer je een zolder met maar een klein raam hebt kan je dit vervangen door een tuimelraam.

Vraag gratis en vrijblijvend tuimelraam informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Tuimelraam functies en voordelen

Er zijn verschillende redenen om een tuimelraam op zolder te (laten) plaatsen. Hieronder noemen we in het kort de voordelen en redenen om ook een tuimelraam te gaan gebruiken op de zolder of bovenverdieping.

  • Tuimelraam zorgt voor de verbetering van leefklimaat (ventilatie en licht) op zolder.
  • Een tuimelraam zorgt voor een meer ruimtelijk gevoel (de ruimte wordt gevoelsmatig minder benauwend en zal optisch groter lijken).
  • Met een tuimelraam heb je meer lichtinval in de ruimte.
  • Het tuimelraam zorgt voor een goede ventilatie (d.m.v. ventilatiestand).
  • Een tuimelraam ziet er goed en solide uit en geeft daarmee dus een luxe uitstraling.
  • Het Tuimelraam zorgt voor een waardevermeerdering van de woning.

Tuimelraam bedieningsopties

Tuimelramen zijn er in verschillende soorten en maten. Als je kiest voor een tuimelraam met een manuele bediening heb je een ruime keuze. Je kunt kiezen voor een tuimelraam met brede en smalle bedieningsgrepen, koorden en stangen. Deze zitten normaal gesproken aan de bovenkant van het tuimelraam bevestigd (dakraam plaatsen)

Ga je voor gemak en net een stap luxer kies dan voor een tuimelraam met een elektrisch bedieningssysteem. Op deze manier kan je vanaf elke plek het tuimelraam bedienen of je zorgt ervoor dat het op gezette tijden doet wat jij van het tuimelraam vraagt door het te programmeren.

Tip: voorzie het tuimelraam van een regensensor dan zal het automatisch sluiten wanneer het regent.

Tuimelraam accessoires

Er zijn veel accessoires te verkrijgen voor een tuimelraam. Denk bijvoorbeeld aan beveiligingsonderdelen, ventilatieroosters en raamdecoratie. Deze tuimelraam accessoires zijn allemaal speciaal ontwikkeld voor een schuin raam. Vanwege het feit dat het raam altijd in de zon geplaatst is, is het verstandig te kiezen voor materiaal wat zonwerend is, hier is gelukkig in de meeste gevallen wel rekening mee gehouden.

Tuimelraam en de keuze van het raamkozijn

Bij de aanschaf van een tuimelraam kun je zelf kiezen van wat voor soort materiaal er wordt gebruikt voor de kozijnen en wat voor glas er in komt. Elke materiaalsoort voor kozijnen heeft weer zijn eigen voor en nadelen. Om een goede keuze te maken over welk soort kozijnen je wilt gebruiken in combinatie met een tuimelraam is het goed om de volgende artikelen over de kozijn eigenschappen te lezen: aluminium kozijnen, houten kozijnen en kunststof kozijnen.

Tuimelraam prijzen en informatie opvragen

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend dakkapel informatie en dakkapel prijzen op van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een totaal nieuwe dakkapel of een bestaande dakkapel die gerenoveerd moet worden er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van informatie en prijzen verplicht je, je tot niets. Je kunt ermee vergelijken, het bewaren, of er op in gaan.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X