Dakkapel kosten | Bespaar op dakkapel aanschaf en plaatsing

Dakkapel kosten

Dakkapel kosten extra lang

Dakkapel kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat precies je wensen zijn qua formaat, materiaal en uitstraling. Gemiddeld genomen kost een dakkapel tussen de € 2.500 en € 5.000.

Dakkapel prijzen verschillen best wel als je verschillende dakkapel leveranciers vergelijkt. Vandaar dat we je behalve informatie over dakkapel kosten, ook de mogelijkheid bieden om verschillende dakkapel leveranciers te vergelijken.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Wat kost een dakkapel?

Dakkapel kosten worden bepaald door het materiaalgebruik en de leverancier die de dakkapel levert en plaatst. Behalve dit spelen het soort dak en de bereikbaarheid ervan ook een grote rol.

De meeste dakkapellen die worden geplaatst hebben een standaard afmeting van 1500 mm hoog bij 2500 mm breed de gemiddelde prijzen voor een dakkapel met een formaat als deze zijn:

 • Houten dakkapel prijs zit rond de € 2.500
 • Kunststof dakkapel prijs zit rond de € 3.500
 • Prefab dakkapel prijs zit rond de € 3.500
 • Polyester dakkapel prijs zit rond de € 4.000

Een dakkapel aanschaffen en laten plaatsen is een slimme investering. Het zorgt er voor dat je je woonoppervlak vergroot en dat je huis in waarde stijgt. 

Standaard dakkapel kosten

Dakkapel kosten per soort:

Dakkapellen zijnde verkrijgen in verschillende metingen en van divers materiaal. Hieronder geven we je inzicht in de dakkapel kosten per soort. De meest gekozen optie is een kunststof dakkapel met een gemiddelde dakkapel prijs van € 3.750.

Houten dakkapel Prijzen:

Het aanschaffen van een houten dakkapel is goedkoper dan een kunststof dakkapel. Houd er wel rekening mee dat een houten dakkapel zo nu en dan onderhoud en schilderwerk vergt. Dit is niet het geval bij een kunststof dakkapel. (Lees ook: Dakkapel schilderen)

Een houten dakkapel met standaard afmetingen kost gemiddeld zo’n € 2.500 tot € 3.500 Euro.

Woon je in een monumentaal pand of een oude boerderij? Dan is het waarschijnlijk mooier om een houten dakkapel te laten plaatsen om de authentieke sfeer en uiterlijk van je woning te behouden.

Kunststof dakkapel Prijzen:

Kunststof dakkapel zijn te krijgen in verschillende prijsklassen. Kunststof dakkapellen zijn zeker aan te raden ook al zijn ze iets duurder in aanschaf. Op de lange termijn verdien je het prijsverschil gemakkelijk terug.

Je bespaart vooral op onderhoud en schilderkosten, je hoeft de dakkapel namelijk niet te schilderen. Behalve dit heeft kunststof dakkapel ook een goede isolatiewaarde.

De standaardprijs van een kunststof dakkapel liggen rond de € 3.500 tot € 4.000 euro.

Twijfel je over de uitstraling van een kunststof dakkapel? Dan kun je eventueel ook kiezen voor een kunststof dakkapel met een houtnerf structuur. Voor een paar honderd euro meer kun je dit laten toepassen.

Prefab dakkapel Kosten:

Het voordeel van een prefab dakkapel, is dat deze geheel op maat worden gemaakt in de fabriek. Hierdoor is mogelijk om binnen één dag de dakkapel te plaatsen.

Een prefab dakkapel van kunststof is goedkoper dan een traditionele kunststof dakkapel en de meest gekozen optie. Prefab dakkapellen zijn standaard voorzien van een plat dak. De standaard maat voor een prefab dakkapel is 2500 mm x 1500mm. Hier wordt de buitenmaat mee aangegeven.

Een prefab dakkapel kost gemiddeld zo’n € 2.500 tot € 3.750 (dit hangt onder andere af van het gebruikte materiaal)

Wanneer je afwijkt van deze maten zal de aanschaf van de dakkapel duurder zijn.

Polyester dakkapel prijzen:

Met een polyester dakkapel zijn de mogelijkheden wat uitgebreider. Wanneer je wat extra te besteden hebt, is deze dakkapel een goede optie. Een polyester dakkapel bestaat volledig uit kunststof. Op het gebied van isolatie en duurzaamheid is polyester het beste materiaal als je het vergelijkt met hout of kunststof.

De extra kosten die je voor een polyester dakkapel betaalt vergeleken met een kunststof dakkapel liggen rond de € 750.

Besparen op dakkapel kosten:

Er zijn een aantal tips om te besparen op je dakkapel kosten namelijk:

 • Tegelijk met de buren een dakkapel laten plaatsen: Vraag gezamenlijke een offerte aan om beiden te profiteren van extra korting.
 • Vergunningsvrije dakkapel: Doordat je geen vergunning hoeft te hebben scheelt dit geld, je bespaart al gauw € 350 op de kosten.
 • De dakkapel zelf afwerken: Als je erg handig bent kun je wat klussen uit handen nemen.
 • Prijzen vergelijken: Vergelijk verschillende dakkapel bedrijven en leveranciers en hun prijzen. Bespaar gemakkelijk op de kosten van je dakkapel.

Dakkapel Leveranciers vergelijken:

Om ervoor te zorgen dat je goed wordt voorgelicht en niet te veel betaalt, kun je via onze site gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Na het kort beschrijven van je wensen krijg je tot 6 scherpe offertes van leveranciers die werkzaam zijn in jouw regio.

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X