Kunststof dakkapel | Alles over dakkapellen

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is meestal vervaardigd uit polyester. Het voordeel van het gebruik van hoogwaardig polyester materiaal is, dat deze kunststof ontzettend goed isoleert en dus de kou en warmte goed buiten het huis houdt.

Een andere goede eigenschap van een kunststof dakkapel is dat het niet snel beschadigd en goed bestand is tegen de Nederlandse weersinvloeden. Een kunststof dakkapel is dus energiezuinig en onderhoudsarm.

Vraag gratis en vrijblijvend eigenschappen kunststof dakkapel informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Houtkleur en houtnerfstructuur:

Voor veel mensen is één van de nadelen van een kunststof dakkapel dat deze er zo strak en kunstmatig uitzien. Hier is natuurlijk iets voor bedacht, je kunt namelijk kunststof laten maken met een houtnerf structuur en het zelfs laten leveren in houtkleur. Doordat het kunststof een houtnerf krijgt lijkt het meer op geschilderd hout dan dat het op plastic lijkt. Steeds vaker wordt er ook op traditionele gedateerde huizen een kunststof dakkapel geplaatst.

Het kunststof van de dakkapel is eigenlijk verkrijgbaar in alle kleuren zodat deze bij elke woning kan passen. Let er wel op bij het uitzoeken van de kleur, want een kunststof dakkapel hoeft (gelukkig) niet meer geschilderd te worden.

Verkleurt een kunststof dakkapel?

Wat mensen vaak nog denken is dat een dakkapel van kunststof zijn kleur niet vasthoudt en door de weersinvloeden verkleurt. Je hoeft je hier tegenwoordig niet meer druk om te maken, want moderne kunststof dakkapellen worden vervaardigd uit polyester van goede kwaliteit. (Vraag voor de zekerheid aan de verkoper, die kun je gerust vragen stellen over het gebruikte materiaal en de eigenschappen ervan. De kleur van een kunststof dakkapel is dus bestand tegen alle (normale) weersinvloeden.

Kosten besparen met een kunststof dakkapel:

Je stookt veel minder met een goed geïsoleerde kunststof dakkapel dan met een houten dakkapel. Dit komt zoals eerder gezegd doordat een kunststof dakkapel beter isoleert dan een houten dakkapel. Goede dakkapel isolatie scheelt natuurlijk weer energieverbruik en energiekosten. Een kunststof dakkapel heeft trouwens ook geen onderhoudskosten van bijvoorbeeld schilderwerk. Het enige wat je moet doen is van tijd tot tijd de dakkapel schoonmaken.

Voordelen van een kunststof dakkapel:

Indien je kiest voor een dakkapel van kunststof, zal dit een vaak wat grotere uitgave zijn dan indien je kiest voor ander materiaal. Echter een dakkapel van kunststof heeft weinig onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot (hard) hout, welke om de zoveel tijd geschuurd en geverfd moet worden. De hogere aanschafkosten van een polyester-kunststof dakkapel verdien je dus vanzelf weer terug. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen kunststof, en dus ook kunststof dakkapellen gelakt worden. Je kunt dus altijd in een later stadium de kleur nog aanpassen.

Een ander voordeel van kunststof is dat het lang meegaat en ijzersterk is. Een kunststof dakkapel gaat met gemak 45 jaar mee. Ook de isolatie van kunststof is tegenwoordig prima. Het verschil in prijs met een houten dakkapel valt best wel mee. Lees voor meer over de prijzen van een dakkapel het artikel: dakkapel kosten

Nadelen kunststof dakkapel:

Voor sommige mensen is de uitstraling van kunststof niet authentiek genoeg. Vooral bij oudere huizen kan dit een probleem worden. Tegenwoordig zijn er ook kunststof dakkapellen (en kozijnen) verkrijgbaar met een hout structuur. Hierdoor lijkt het net alsof je dakkapel van hout gemaakt is. Een ander nadeel van kunststof kan optreden bij beschadigingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stormschade.

Een kunststof dakkapel is bij beschadiging moeilijker te repareren en zal hogere kosten met zich meebrengen dan bij een houten dakkapel. De kosten van een kunststof dakkapel liggen hoger dan een houten dakkapel. Kijk hier voor de dakkapel kosten.

Prijzen en informatie opvragen

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend dakkapel informatie en dakkapel prijzen op van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een totaal nieuwe dakkapel of een bestaande dakkapel die gerenoveerd moet worden er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van informatie en prijzen verplicht je je tot niets. Je kunt ermee vergelijken, het bewaren of er op in gaan.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 21 minuten geleden een offerte aangevraagd.X