Dakkapel onderhoud | Ikknapmijnhuisop.nl

Dakkapel onderhoud

dakkapel onderhoud

Heb je pas een nieuwe dakkapel, dan is het ook van groot belang aan dakkapel onderhoud te doen. Niet alleen zorg je met het juiste onderhoud voor een langere levensduur, ook hou je hem langer mooi.

Met andere woorden, het regelmatig onderhouden van je dakkapel, zorgt ervoor dat je er langer plezier van hebt.

Dakkapel onderhoud – Zelf doen of uitbesteden?

Door je dakkapel goed te onderhouden, zorg je dus dat deze een langere levensduur heeft. Je kunt dit bovendien zelf doen als je een beetje handig bent. Heb je hier geen tijd voor of heb je het budget niet, dan is het mogelijk om het uit te besteden aan een bedrijf. Dat kan natuurlijk ook als je twee linker handen hebt. Belangrijk is het dat je je dakkapel tenminste een keer per jaar onderhoud. Het uitbesteden kan al voor een bedrag van honderd tot tweehonderd euro.

Tijdens het dakkapel onderhoud moeten er een aantal dingen gedaan worden. Denk hierbij aan het schoonmaken van de dakkapel met lauwwarm water en het schoonmaken van de ventilatieroosters. Ook moeten de raamrubbers ingevet worden en moet je een aantal zaken controleren, zoals de dakbedekking en de waterafvoer. Daarnaast zul je ook het hang- en sluitwerk moeten controleren.

Het onderhouden van een houten dakkapel

Hoe je een dakkapel moet onderhouden is geheel afhankelijk van het materiaal. Een dakkapel van kunststof is over het algemeen gemakkelijker te onderhouden en vergt ook minder onderhoud. Hout is echter een complex materiaal en moet ook op een andere manier aangepakt worden. Dit ligt ook aan het schilderwerk, want dit moet gecontroleerd worden op eventuele beschadigingen.

Het is daarom ook een aanrader om elke vijf jaar je houten dakkapel opnieuw te schilderen. Dit zorgt ook voor een langere levensduur en natuurlijk ziet het er gewoon mooier uit. Je dakkapel schilderen kun je het best door een professioneel bedrijf laten doen. Dit kan al heel voordelig, voor minder dan vijfhonderd euro kun je al alles geschilderd hebben.

De voordelen van dakkapel onderhoud

Door je dakkapel goed te onderhouden gaat deze natuurlijk langer mee. Houten dakkapellen kunnen wel 25 jaar meegaan, terwijl kunststof zelfs dubbel zo lang kan meegaan. Mocht er iets mis zijn met je dakkapel dan kun je een beroep doen op de garantie. Dit geldt meestal tien tot vijftien jaar. Hiervoor is het echter wel van belang dat deze goed onderhouden is, anders kan het zijn dat de garantie vervalt.

Als je besloten hebt dat je de dakkapel niet zelf wenst te onderhouden, dan kun je dus een bedrijf inroepen om dit voor je te doen. Wil je kosten besparen, dan is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit houdt in dat het onderhoud van je dakkapel op vastgestelde momenten gebeurt en tegen een vaste prijs. Zo ben je er van te voren van verzekerd dat alles netjes op tijd gebeurt en natuurlijk bespaar je zo ook op de kosten. Een dakkapel is een waardevolle investering voor je woning en je toekomst, verzorg hem dus goed zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt.

Informatie opvragen en prijzen vergelijken

Via onze site kan je gemakkelijk meer informatie en prijzen aanvragen bij verschillende dakkapel bedrijven uit de regio. Vul het formulier in en ontvang meteen bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 17 minuten geleden een offerte aangevraagd.X