Dakkapel Renoveren | Wat zijn de mogelijkheden?

Dakkapel renoveren

dakkapel renoveren

Je wilt de dakkapel renoveren. Een dakkapel moet gerenoveerd worden als de dakkapel kapot is of er delen vervangen moeten worden vanwege houtrot.

Dat je dakkapel aan vervanging of een renovatie toe is kan verschillende redenen hebben: Slecht onderhoud, aangetast door het weer of een constructiefout. 

Als er niet tijdig onderhoud wordt uitgevoerd aan een dakkapel resulteert dit meestal in het rotten van verschillende delen.

Houdt dus goed in de gaten moet houden of je dakkapel toe is aan een opknapbeurt of renovatie

Je dakkapel renoveren:

Eigenlijk kunnen alle delen van een dakkapel wel gerepareerd of vervangen worden. Laat dit wel doen door een gespecialiseerd en erkend bedrijf. 

Ze kunnen vaak met minimaal mogelijke inspanning je dakkapel weer als nieuw krijgen. Ook krijg je advies wanneer dit niet te realiseren is.

Wanneer je zelf aan de slag gaat loop je het risico de renovatie niet goed uit te voeren. Je kunt dan in het slechtste geval in de toekomst een geheel nieuwe dakkapel moeten aanschaffen.

Via onze site kan je gratis en vrijblijvend dakkapel renoveren informatie en prijzen opvragen bij specialisten uit de regio. 

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Waar bestaat de renovatie van een dakkapel uit? 

De renovatie van een dakkapel bestaat voornamelijk uit het bekleden of vervangen van de wanden en boeidelen door middel van onderhoudsvrije gevelbekleding. Een opsomming van dakkapel renovatie onderdelen:

 • Kozijnen vervangen (geheel of gedeeltelijk)
 • Dubbel glas plaatsen  (ipv lek, enkel of gebroken glas)
 • Zijkanten en boeidelen vervangen 
 • Dakbedekking herstellen
 • de dakkapel beter isoleren
 • Vervangen van daklood

De meest gebruikte materialen die gebruikt worden voor een dakkapel renovatie zijn:

 • Trespa
 • Rockpanel
 • Keralit
 • Kunstof 
 • Hout
 • HR++ glas
 • Dakbedekking
 • Isolatie

Waarom je dakkapel renoveren?

De renovatie of reparatie van een dakkapel is meer om de dakkapel weer voor een tijd onderhoudsvrij te maken en betreft voornamelijk de buitenkant van de dakkapel.

Behalve dit speelt het uiterlijk ook een rol. Is je dakkapel gedateerd of heeft ie niet de juiste kleur? Als de dakkapel verder nog in goede staat is, is renoveren ook een optie. 

Een dakkapel renoveren is goedkoper dan een nieuwe:

Een dakkapel renovatie is vaak goedkoper dan de dakkapel vervangen. Ook is er meestal geen nieuwe vergunning nodig.

Geen vergunning scheelt al gauw € 200 tot € 500. Zo profiteert u van de voordelen van een ‘nieuwe’ dakkapel voor een vriendelijke prijs.

Totaal nieuw uiterlijk:

Door een renovatie ziet uw dakkapel er weer uit als nieuw. De meeste veranderingen zitten aan de buitenkant en geven een totaal andere aanblik van je dakkapel.

Wanneer de buitenkant van een dakkapel wordt aangepakt kan de binnenkant in de meeste gevallen intact blijven. Geef dit wel duidelijk aan bij het bedrijf die de renovatie uit gaat voeren.

Minder onderhoud:

Wanneer je de dakkapel laat renoveren met onderhoudsvriendelijk materiaal zoals kunststof heb je er geen omkijken meer naar.

Het enige wat je nog hoeft te doen is regelmatig schoonmaken. Dit kan veel winst opleveren, zeker als je gewent was de dakkapel te schilderen. Weinig onderhoud betekend ook minder kosten.

Dakkapel vervangen:

Wanneer een dakkapel zo ernstig is beschadigd dat er lekken in zitten, schimmelvorming optreedt of er een verrotting plaatsvindt moet dit meteen opgelost worden. 

Dit kan door het repareren en renoveren van de dakkapel. Wanneer dit niet meer mogelijk is of te veel gaat kosten kun je kiezen voor een nieuwe dakkapel.

Verschillende bedrijven geven ander advies. Wat voor het ene dakkapel bedrijf mogelijk is kan bij een ander niet.Laat dus meerdere bedrijven de situatie inschatten. Wil je weten wat de prijzen zijn van een nieuwe dakkapel zijn lees dan dakkapel kosten.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Dakkapel renoveren prijzen en informatie opvragen:

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend dakkapel informatie en dakkapel prijzen op van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een totaal nieuwe dakkapel of een bestaande dakkapel die gerenoveerd moet worden er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van informatie en prijzen verplicht je, je tot niets. Je kunt ermee vergelijken, het bewaren, of er op in gaan.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X