Traprenovatie kosten, bespaar tot 40% op traprenovatie!

Traprenovatie kosten

Traprenovatie kosten

De traprenovatie kosten van een gemiddelde trap kunnen variëren tussen de € 300 en € 2000. Dit zijn prijzen voor een goedkoop doe het zelf pakket tot een luxe ombouw van eikenhout.

In dit artikel geven we je inzicht in de gemiddelde traprenovatie kosten en geven we je de mogelijkheid om gemakkelijk prijzen te vergelijken.

De verschillen in prijs tussen traprenovatie bedrijven lopen erg uiteen, ook al gaat het om hetzelfde product. Ga dus niet met het eerste de beste traprenovatie bedrijf in zee, maar vraag meerdere offertes aan en vergelijk prijzen.

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Traprenovatie kosten:

De kosten van een traprenovatie heb je gedeeltelijk zelf in de hand. Alles valt of staat met de wensen die je hebt voor je trap. Bepalend voor de kosten zijn voornamelijk:

 • Het soort trap (recht of met een draai, open of dicht)
 • Aantal treden
 • Materiaalgebruik
 • Welk bedrijf de traprenovatie uitvoert

Het soort trapbekleding heeft de meeste invloed op je de traprenovatie prijs. Welke soort overzettrede of stof er over de bestaande trapdelen heen geplaatst wordt is dus bepalend. Je kan onder andere kiezen voor: laminaat, PVC – vinyl, linoleum, Hout of schilderwerk.

Traprenovatie prijzen per soort:

Hieronder een overzicht van gemiddelde traprenovatie prijzen voor een trap met 12-13 treden. (Een traprenovatie van een open trap liggen vaak iets hoger)

Gemiddelde traprenovatie kosten:Van tot prijs, incl. materiaal:
Traprenovatie prijs tapijt€ 300 – € 600
Traprenovatie prijs laminaat€ 400 – € 1000
Traprenovatie prijs PVC – vinyl€ 450 – € 1100
Traprenovatie prijs schilderen€ 300 – € 700
Traprenovatie prijs houten toplaag€ 700 – € 2000

De meest gekozen materialen voor een traprenovatie zijn laminaat, vinyl of een houten toplaag. Waarvan Laminaat het  goedkoopst en de meest gekozen optie is.

Traprenovatie bespaartip:

 • Vraag vrijblijvend informatie en prijzen op bij verschillende traprenovatie bedrijven uit de regio. Dit is de beste manier om een voordelige prijs te krijgen voor je traprenovatie.

Prijzen traprenovatie met tapijt:

De kosten voor een traprenovatie met vloerbedekking of tapijt zijn afhankelijk van het soort tapijt wat er gebruikt word en of er ondertapijt nodig is.

Voor het bekleden van de trap en het tapijt worden de kosten apart gerekend. Alleen het bekleden van een trap kost ongeveer € 200. Met de prijzen van het tapijt kun je echt alle kanten op, maar voor € 100 kun je al klaar zijn.

Bij sommige bedrijven is het zo dat ze werken met een scherpe all-in prijs. Informeer dus bij verschillende bedrijven en leg alles goed naast elkaar.

Traprenovatie met vloerbedekking bespaartips:

 • Als je zelf het tapijt verwijderd van de trap scheelt dit vaak in de prijs.
 • Laat je goed adviseren en vergelijk de prijs en kwaliteit. Zorg ervoor dat goedkoop geen duurkoop wordt.

Kosten traprenovatie met laminaat:

De prijzen voor een traprenovatie met laminaat variëren. Ook hier zijn de kosten verdeeld over het zetten en het materiaal. Alleen het renoveren van je trap kan vanaf € 300 en het laminaat kun je al kopen voor € 20 per tree.

Een trap renoveren met laminaat is de meest gekozen optie. Laminaat heeft dan ook veel voordelen: Het is goedkoop, ziet er strak uit, is slijtvast en gemakkelijk te onderhouden.

Traprenovatie met laminaat bespaartips:

 • Om de kosten laag te houden kun je zelf wat werk doen. Je kunt bijvoorbeeld de trap voorbereiden zodat een vakman meteen aan de slag kan. Denk hierbij aan klusjes als de huidige trapbekleding verwijderen of de trap schuren.
 • Ook kun je kijken of het geld scheelt wanneer je zelf laminaat voor de trap aanschaft.
 • De meeste mensen geven de renovatie van een trap met laminaat graag uit handen vooral omdat het een bewerkelijke klus is waar je wat ervaring voor nodig hebt.

Traprenovatie met PVC prijzen:

Traprenovatie met vinyl prijzen

De traprenovatie kosten met het gebruik van PVC-vloerdelen liggen rond de € 600. Dit is met name afhankelijk van de kwaliteit en het merk PVC of vinyl wat je aanschaft.

Vinyl en PVC-traptreden hebben de look van laminaat of hout, klinken minder hol en zijn slijtvast. Het renoveren van een trap met vinyl gaat makkelijker, maar het materiaal is wat duurder.

Trap schilderen prijzen:

Je kunt ook een trap renoveren door hem mooi te schilderen. Dit kan met elke houten trap. De trap moet eerst kaal worden gemaakt en eventueel geschuurd worden.

De prijzen voor het schilderen van een trap zitten tussen de € 300 en de € 700. Een trap schilderen gebeurt vaak in meerdere lagen. Eerst grondverf en vervolgens de gewenste kleur. Het is raadzaam om de trap nog te lakken zodat deze extra slijtvast is.

Trap schilderen bespaartips:

Traprenovatie kosten met houten toplaag:

Een traprenovatie met een houten toplaag is verreweg de duurste optie, maar vaak wel de mooiste. Je tovert je oude versleten trap weer om in een mooie nieuwe luxe trap.

De uitstraling van een eikenhouten toplaag is erg mooi en voelt warm aan. Het is een natuurproduct. De traprenovatie kosten voor een houten toplaag zijn vaak lastig in te schatten. Er zit veel verschil in prijs.

De goedkoopste eikenhouten toplaag overzettrede beginnen ongeveer bij € 30 per stuk. Planken met deze vanaf prijzen wil je niet per ongeluk verknoeien besteed deze klus daarom uit. De kosten voor het renoveren van je tap met eiken toplaag liggen rond de € 800.

Houten trap renoveren prijs:

Een houten trap kan vaak nog geschuurd worden en daarna weer opnieuw in de lak gezet worden. De kosten hiervoor liggen rond de € 400. Het is niet altijd mogelijk om een houten trap te renoveren door middel van schuren en in de olie te zetten. Het hout op de trap moet wel genoeg ‘vlees’ hebben om geschuurd te kunnen worden.

Traprenovatie prijs vergelijk:

We kunnen het je niet vaak genoeg zeggen, maar vergelijk prijzen! Via onze site hebben al zoveel bezoekers kunnen besparen, het is écht de moeite waard. Vul hieronder je postcode in, beschrijf je project en bespaar!

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 16 minuten geleden een offerte aangevraagd.X