Trap verven | Verven van de trap | Trap verven kosten

Trap verven

Trap verven

De trap in je huis is een verbinding tussen twee verdieping. Het is daarom niet zo raar dat trappen slijten.

Wil je de trap geheel vernieuwen of gedeeltes renoveren? Soms is het geheel vernieuwen van een trap goedkoper dan het renoveren ervan. Ook kan een nieuw laagje verf wonderen doen.

Deze klus kan ook eenvoudig worden uitbesteed. Heb je geen zin om offertes op te vragen bij diverse klusbedrijven, laat ons dit dan gratis en vrijblijvend voor je doen.

Zo zie je direct waar je aan toe bent en wat de beste oplossing is om jouw trap weer als nieuw te krijgen. 

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

De trap verven:

Aangezien de trap veel wordt gebruikt, is het raadzaam om gebruik te maken van goede verf. Deze bestaat vaak uit een vloercoating met twee componenten. Deze componenten bestaan uit een basiscoating en een verharder.

Ook kan je ervoor kiezen om de trap te verven met acrylverf. Dan moet je de trap echter wel aflakken met doorzichtige parketlaag, voor de extra beschermlaag. Doe je dit niet, dan is de verf zo weer van je traptreden verdwenen.

Het begin:

Uiteraard begin je niet direct met het schilderen van je trap. Als er beschadigingen in je trap zitten, moet je ze behandelen met plamuur.

Is dit niet het geval, dan moet de trap alleen goed worden geschuurd. Het schuren kost je veel tijd, maar zorgt er wel voor dat de nieuwe verf goed hecht. Bladderende delen moeten geheel worden verwijderd, om afbladdering van de nieuwe verf te voorkomen. 

Beschadigingen repareren:

Beschadigingen of oneffenheden, kan je eenvoudig repareren met plamuur. Zorg ook bij het bijwerken van de beschadigingen voor een twee-componenten plamuur.

Het teveel aan plamuur, kan je verwijderen met een schuurpapiertje. De laatste stap is het ontvetten en stofvrij maken van de trap. Gebruik hiervoor een beetje ammonia in een emmer met warm water. 

Verven:

Zijn al deze voorbereidingen getroffen? Dan kan er eindelijk aan de slag worden gegaan met een roller en kwastje. De kwast is handig voor het schilderen van de hoekjes en de roller is handig om de verf goed te verdelen.

Zet de trap twee keer in de grondverf voor een langer behoud van je verf. Wil je de komende jaren geen omkijken meer hebben naar je trap, schuur de trap dan lichtjes na elk verflaagje op voor een optimaal resultaat.

Afronden:

Wil je de trap de volgende dag nog een extra laagje geven. Zet de kwast en roller de dag ervoor dan in een bekertje terpentine en wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie of een plastic zakje. Zo kan je direct verdergaan met verven.

Informatie trap verven en prijzen vergelijken:

Vind je dit een ongelofelijk vervelend werkje, vraag dan offertes op bij schilders in de buurt. Zij kunnen dit professioneel en eenvoudig voor je doen tegen de juiste prijs.

Wil je hiervan gebruikmaken? Vul dan onderstaand formulier in.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 22 minuten geleden een offerte aangevraagd.X