Deur schilderen | Deur schilderen tips | Huis opknappen

Deur schilderen tips

deur schilderen

Als je bezig bent met het opknappen of verbouwen van je huis, moet er op een gegeven moment ook geschilderd worden. In dit artikel bespreken we het schilderen van een deur. 

Alleen de verf keuze is al belangrijk, omdat je bijvoorbeeld de buitendeur de juiste en goede bescherming wilt geven kun je gebruik maken van hoogglans en alkydverf, dit is verf op terpentine basis.

Bij de binnendeur is het bepalen van de verfsoort veel gemakkelijker, omdat deze minder bescherming nodig heeft. Voor de binnendeur kunt u gebruik maken van acrylverf, dit is verf op waterbasis.

Vraag gratis en vrijblijvend schilderwerk informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Wanneer is de deur klaar om te schilderen?

Voordat je de kan beginnen met een deur schilderen moet je eerst kijken hoe de deur eruit ziet. Als de deur in goede staat is kunt je de deur schoonmaken met ammonia dat gemengd is met lauw water.

Nadat je dat hebt gedaan is het de bedoeling dat je de deur licht schuurt. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe verflaag zich beter kan hechten aan de deur.

Het kan zijn dat op sommige plekken de verf is gaan bladderen, in dit geval moet je de verflaag op en rondom deze plekken helemaal verwijderen, zodat je deze opnieuw kunt schilderen. Zorg ervoor dat alle loszittende verf is verwijderd let dus ook op scheuren en kiertjes.

Om te voorkomen dat er na het verven nog onzuiverheden te zien zijn, kunt je het beste de deur eerst in de grondverf zetten. Zijn er onzuiverheden te zien, dan kun je die weghalen door de deur weer te schuren, het is belangrijk dat je wacht tot de verf helemaal is opgedroogd.

Bij de gehele deur kun je gebruik maken van een roller. Als je een deur schildert met glas kunt je gebruik maken van een kwast, deze kun je ook gebruiken op de plekken waar de roller niet bij kan, in bijvoorbeeld de hoeken.

Tip over hoe ik mijn deur moet schilderen:

  • Het is handig om tijdens het schilderen van een deur (net als bij een trap schilderen) een bepaalde volgorde aan te houden. Dit is nodig omdat je dan voorkomt dat je bepaalde stukken dikker doet dan andere stukken. Het resultaat wordt hierdoor ook een mooier:
  • Om te beginnen is het handig om de deur van binnen naar buiten te schilderen.
  • Zit er glas in de deur? Schilder de latten dan als eerst. Probeer de latten eerst richting de ramen te schilderen, horizontaal, daarna schilder je ze nog een keer verticaal. Schilder alle latten even vaak.
  • Het is belangrijk om met de houtnerven mee te schilderen. Op deze manier pakt de verf het beste.
  • Door meerdere lagen verf te gebruiken ziet de deur er mooier uit. En let op: elke laag moet goed drogen.

Tijdens het schilderen

Vaak is een deur schilderen niet in één dag klaar, dit komt omdat er meerdere lagen op de deur moeten en die lagen eerst goed moeten drogen. Maar wat moet je dan doen met de verf? Als de verf in een blik zit kunt je de deksel er weer op doen en de verf op een droge plek bewaren. 

En de rollers/kwasten? Als het wat langer duurt voordat je de deur weer gaat schilderen kun je het beste de verf goed van het materiaal afstrijken en ze dan in een laag met water zetten.

Als je dan weer wilt beginnen kun je ze meteen weer gebruiken. Het is belangrijk om ze in een laag met water te zetten, omdat de kwasten en rollers anders hard worden. Als je van plan bent om de deur alweer na een paar uur te schilderen, dan kunt je de rollers en kwasten gewoon in een plastic zak bewaren.

Deur schilderen informatie en prijzen opvragen

Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan, of wil je gewoon weten wat het kost om het schilderwerk in huis uit te besteden? Vraag dan meerdere schilderwerk prijzen op. Het vergelijken van prijzen voordat je koopt kan wel 30% op je schilderwerk uitbesteden schelen (huis schilderen kosten)

Trouwens, bij het aanvragen van prijzen verplicht je je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht: 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 35 minuten geleden een offerte aangevraagd.X