MDF Schilderen | Ikknapmijnhuisop.nl

MDF Schilderen

MDF schilderen

Een ervaren klusser weet wel hoe je MDF schildert. Bij MDF moet je met meerdere factoren rekening houden tijdens het schilderen, zoals de ‘zuigende’ eigenschap. MDF is een afkorting die staat voor: Medium Density Fibreboard.

MDF bestaat uit allemaal kleine fijngemalen houtvezels die met elkaar zijn verbonden door middel van speciale kunstharsen om vervolgens te worden geperst tot een MDF plaat.

MDF is stabiel, stevig en zal niet snel versplinteren. Vandaar dat MDF heel veel wordt gebruikt. Ook voor het renoveren van je keuken wordt er veel gebruikgemaakt van MDF.

MDF schilderen

Zoals bij elke schilderklus is een goede voorbereiding vereist. In de meeste gevallen hoef je de MDF plaat nauwelijks of maar een beetje te schuren, zodat de verf beter hecht aan de plaat.

Maak het oppervlak schoon, vet en stofvrij. Plak alles rondom af, zodat vloeren of meubels niet onder de verf komen te zitten. Bij het MDF schilderen is het noodzakelijk om eerst een grondlaag aan te brengen, voordat je het afwerkt in een kleur naar keuze. Door bij het schilderen van MDF eerst een grondlaag aan te brengen, zorg je ervoor dat de gekleurde laag veel beter ‘pakt’ en blijft zitten.

Na de eerste laag grondverf schuur je het oppervlak lichtjes op, maakt je het wederom schoon en breng je de tweede laag grondverf aan. als de plaat twee keer is ‘gegrond’, is het wenselijk om het nogmaals lichtjes op te schuren om het  vervolgens af te werken met de uitgekozen kleur verf.

Let op: Vergeet ook de achterkant van de MDF plaat niet te schilderen om te voorkomen dat de MDF plaat krom buigt als de geverfde zijde aan het drogen is. Gebruik voor zowel de voor- als de achterzijde altijd dezelfde verfsoort om te MDF plaat te schilderen.  achterzijde van de MDF plaat te schilderen. Lees hier meer over schilders adviezen en handige tips.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X