Metaal verven | Ikknapmijnhuisop.nl

Metaal verven

Ook metalen oppervlakten in huis zijn weleens toe aan een schilderbeurt.  Het verven van metaal gaat net iets anders in zijn werk, dan het verven van oppervlakten van ander materiaal. In het onderstaande artikel lees je meer over metaal schilderen en hoe je dit zelf kunt doen.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Onbehandeld metaal verven

Het verven van onbehandeld metaal is in een paar stappen eenvoudig te realiseren:

-Schuur en verwijder eventuele roest van het te schilderen oppervlak grondig
-Stevige roestlagen zijn goed af te schuren of krabben met een ontroestingsmes of een staalborstel
-Maak het metaal vervolgens goed schoon, vet en stofvrij. Hiervoor is benzine te gebruiken.
-Tot slot beschilder je het oppervlak met speciale metaalverf. Voor het beste resultaat is het raadzaam om meerdere lagen over elkaar heen te schilderen.

Geverfd metaal opnieuw schilderen

Ook het opnieuw verven van geverfd metaal kent een gebruiksaanwijzing. Verwijder de stukken afgebladderde verf en schuur de delen waar roest doorheen komt grondig.  Wanneer er geen roest is waar te nemen op het metaal en het oppervlak er nog goed uitziet, hoef je alleen de bovenlaag te schuren en kan je daar direct overheen schilderen nadat je het oppervlak grondig hebt ontvet en gereinigd. 

Non-ferro metalen verven

Onder non-ferro verstaan we onder andere alle verzinkte metalen, zink, aluminium en koper.

Het schilderen van onbehandeld Non-ferro metaal:

-Ontvet het oppervlak grondig met een goede ontvetter. Daarna kan het oppervlak geverfd worden met een lak in een kleur naar keuze.
-Verzinkt met plaatselijke roestvorming. Schuur de roest af van de delen waar het zichtbaar is en maak het oppervlak stofvrij. Vervolgens kan het worden afgewerkt met lak in een kleur naar keuze.

Het schilderen van geverfd non ferro metaal:

Als de verf in goede staat is, is een lichte schuurbeurt vooraf voldoende.  Werk het oppervlak vervolgens af met lak in een kleur naar keuze. Wanneer de verf in een wat minder goede of slechte staat is moet er grondiger worden geschuurd, vooral op gedeeltes waar de verf bladdert. Vervolgens wederom afwerken met lak in een kleur naar keuze.

Geef een reactie

Wil je reageren op bovenstaand artikelen? Heb je een goede tip of goed advies voor de bezoekers van ikknapmijnhuisop.nl? Ook voor het stellen van vragen, kun je hieronder je reactie invullen en wij geven je zo snel mogelijk een reactie terug.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X