Tegels verven | Ikknapmijnhuisop.nl

Tegels verven

tegels verven

Een badkamer of keuken opknappen is op vele manieren te realiseren. Je kunt het grondig aanpakken door de badkamer of keuken in één keer te verbouwen of ervoor kiezen om telkens kleine gedeelten aan te pakken.

Iets wat veel wordt gedaan als men iets nieuws wilt, maar niet de gehele badkamer wilt vernieuwen, is het verven van de tegels.  Wanneer je de tegel een andere kleur geeft, dan heeft de badkamer meteen een geheel andere uitstraling.

In dit artikel zullen we meer uitleggen over het schilderen van tegels. Je kunt de klus natuurlijk ook door een vakman uit laten voeren. Vraag via deze site vrijblijvend offertes aan en maak je keuze.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Tegel verven materialenlijst

Allereerst een lijstje met benodigdheden voor het verven van tegels. Deze materialen zijn bij de betere bouwmarkten te koop. Let wel op dat de verf, die je koopt bestand is tegen vocht in de badkamer.

  • Diverse schuursponsen
  • Ontvetter
  • Een smalle borstel (of een tandenborstel)
  • Afplaktape / schilderstape
  • Kwasten en/of rollers
  • Goede primer voor alle ondergronden
  • Tegelverf (let op: ook geschikt voor vochtige ruimten)

Tegels schoonmaken en voorbereiden

Door de tegels eerst goed schoon te maken en te ontvetten, zorg je ervoor dat de verf goed hecht.  Voor het schoonmaken gebruik je ontvetter en schuursponsjes. Zorg ervoor dat je alle plekken goed hebt ontvet en de tegels goed schoon zijn. 

De voegen tussen de tegels kan je gemakkelijk reinigen met een smalle borstel of oude tandenborstel. Het schoonmaken van de voegen is een klus, maar toch erg belangrijk voor het goed hechten van de verf.  Neem hierna het oppervlak af met een vochtige doek om het overige vuil weg te vegen.

Afplakken

Het is belangrijk om de gedeeltes die je niet wilt schilderen, goed af te plakken met schilderstape.

Zonder tape schilderen is bijna niet te doen en eigenlijk alleen weggelegd voor de professionele schilder en zelfs hij doet zijn schilderklussen vaak niet zonder tape. Laat het tape zitten tot na de schilderklus.

Primer aanbrengen

De primer dient als ondergrond waarop de verf goed zal hechten.

Zorg ervoor dat je alles wat geschilderd moet worden eerst wordt behandeld met de primer, anders is de kans namelijk erg groot dat de verf niet zal blijven hechten. Laat de primer op de tegels eerst goed drogen voordat je verder gaat met het verven van de tegels.

Tegels verven

Eindelijk; het verven van de tegels. Al het voorwerk is gedaan, nu kan er echt geverfd worden. Gebruik de speciale tegelverf om je tegels van een mooi kleurtje te voorzien.

Dit vergt enige precisie, zeker als je de voegen niet mee wilt schilderen. Zorg ervoor dat je de verf goed over het oppervlak smeert en let op ‘zakkers’ oftewel druppels die op je tegels naar beneden lopen. Wanneer je andere oppervlakten in de badkamer wilt schilderen, lees dan ook Badkamer schilderen

Opruimen

Als de verf droog is, kan je de tape verwijderen. Vervolgens ruim je de verfspullen op en mag je eindelijk genieten van het resultaat. Kijk even op de verpakking welke producten er in het huisafval mogen en wat er naar de stort moet worden gebracht.  We moeten tenslotte met zijn allen wel goed zorgen voor het milieu!

Geef een reactie

Heb je een aanvullend advies, een goede tip of iets anders wat je aan ons kwijt wilt? Vul het formulier hieronder dan in en wij geven je zo spoedig mogelijk een reactie.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X