Op zoek naar een goedkope schilder? Vergelijk en bespaar!

Goedkope schilder

goedkope schilder

Op zoek naar een goedkope schilder? Hier ben je op het juiste adres! Al veel mensen hebben via ons al kunnen besparen op het schilderwerk van hun huis. 

Een goedkope schilder vinden is via ons vrij simpel. Vergelijk vrijblijvend via onze site diverse schilders uit de regio en kies vervolgens de goedkoopste schilder uit.

Doordat schilders weten dat hun schilder collega’s uit de regio ook reageren op jou aanvraag, zullen de schilderwerk prijzen scherp zijn. Dit werkt uit in je voordeel en zo kun je flink besparen op elke schilderklus in huis.

Goedkope schilder vinden tip: Het opvragen van informatie en prijzen bij diverse schilders uit de regio kan snel en gemakkelijk met één druk op de knop. Sla je slag en vind de beste schilder deal.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Goedkope schilder

De kwaliteit van goedkoop schilderwerk uitgevoerd door een professional met goede verf ligt vele malen hoger dan wanneer je zelf schildert. Vandaar dat we je aan raden je schilderwerk uit handen te geven. Een schilder verdient zichzelf vrijwel altijd terug, zie het als een goede investering. Door een goedkope schilder in te huren bespaar je tijd moeite en geld.

Schilderwerk moet ongeveer om de 5 jaar bijgehouden worden. Wanneer het schilderwerk slecht is gedaan moet dit soms wel jaarlijks (zeker in het geval van buitenkozijnen). Bespaar op onnodig onderhoud en schilder alleen zelf wanneer je weet wat je doet plus gebruik altijd professionele verf.

Wat betaal je voor een goedkope schilder?

Wat je gemiddeld betaalt voor een goedkope schilder is zo’n € 25 euro per uur inclusief materiaal en verf. In een uur kan er een hoop gedaan worden door een professional. 

Ook is het goed om niet alleen naar de uurprijs te kijken, maar ook naar een all-in prijs per m2. Hier zit dan ook alles in zoals: uurloon, voorrijkosten, verf, en materiaalgebruik.

Vaak zijn de all-in prijzen inclusief alles het meest aantrekkelijk om te kiezen. Op het moment dat een schilder op uren werkt kan het zo zijn dat ze wat rustiger aan doen dan gebruikelijk en zo uiteindelijk toch niet zo goedkoop zijn als dat je dacht.

Bereken het totale te schilderen oppervlak en vraag eventueel om een totaalprijs voor de schilderklus. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan.

Tip bij het kiezen: Zorg ervoor dat je niet met een beunhaas te maken krijgt. Om er zeker van te zijn dat je een goede schilder kiest die ook goedkoop is vraag om referenties. Google het schildersbedrijf om te zien of je hier wat kan vinden over het bedrijf.

Besparen op je schilderwerk:

Je kunt op je schilderwerk besparen door de schilder te helpen. Maak bijvoorbeeld de te schilderen oppervlakten schoon, schuur de oppervlakten en plak of dek de ruimte zorgvuldig af. Dit bespaart de schilder een hoop tijd en jou dus onnodige kosten.

Schilder meehelpen tip: Help alleen mee in overleg met de schilder die de klus gaat uitvoeren, zo voorkom je dubbel en overbodig werk. 

Probeer schilderwerk te combineren:

Laat wanneer je een schilder laat komen zo veel mogelijk in een keer schilderen. Laat bijvoorbeeld in plaats van één kozijn alle of meerdere kozijnen schilderen. Dit scheelt aanzienlijk in de totaalprijs. Profiteer van een goedkoop schilderwerk door het combineren van schilderklussen in één wijk of straat.

Elke schilder vind het aantrekkelijk om zoveel mogelijk werk achter elkaar in dezelfde omgeving uit te voeren. Zo hoeft een schilder namelijk maar één keer materiaal / een steiger te halen en voorrijkosten te berekenen.

Goedkoop schilderwerk tip: Probeer quantum korting te regelen wanneer je meerdere klussen kan aanbieden. Zo profiteren zowel jij als de buurman of je kennis van scherpe schilder prijzen.

Je huis goedkoop laten schilderen in de winter of hoog zomer:

Een schilder heeft in de winter vaak minder schilderklussen, waardoor hij klussen graag met beide handen aanpakt voor een lagere prijs. Neem een winterschilder in overweging als je je huis voor weinig goed wilt laten schilderen. 

Een ‘winterschilder’ levert natuurlijk even goed werk als een schilder die het werk in de gebruikelijkere seizoenen doet. Qua prijs kan het echter veel schelen. De kwaliteit hoeft er niet onder te lijden want een professionele schilder weet waar hij mee bezig is en zal geen onnodig risico nemen.

Ook in de zomer is dit vaak het geval, veel mensen zijn op vakantie en er is bouwvak. Kortom ook weer voor veel schilders een rustige periode. Neem ook in deze tijd contact op met schilders en vraag prijzen op. 

Schilder tip: Ben je vlak voor de zomer of winter op zoek naar een goedkope schilder. Vraag dan nu vast informatie en prijzen op en geef als uitvoerdatum de winter of zomer in. Dan weet je nu al waar je aan toe bent en kun je op je gemak een goede schilder uitkiezen.

Prijs kwaliteit verhouding van een goedkope schilder:

Ben je door een goedkope schilder in te huren wel echt goedkoper uit? Wij denken van wel. Belangrijk om te weten is of de schilder genoeg ervaring heeft en vakkennis. In gesprek met een schilder of door het doornemen van zijn offerte geven krijg je hier inzicht in.

Professionele en ook goedkope schilders maken vrijwel altijd gebruik van goede kwaliteit verf. Dit werkt snel, makkelijk en het resultaat is blijvend. Een goed afgeronde klus met prachtig resultaat is ook voor de goedkope schilder natuurlijk zijn visitekaartje voor de klant van morgen.

Schilders kunnen verf goedkoop inkopen bij een groothandel en de verf hoeft daarom niets extra’s te kosten als je dit vergelijkt met goedkopere verf uit bijvoorbeeld de bouwmarkt.

Natuurlijk kun je er wel ook voor kiezen om je huis te laten schilderen met goedkope verf. Het is een stuk goedkoper dan de gebruikelijke professionele verf, maar blijft ook minder lang mooi. Uiteindelijk moet je jezelf dus afvragen of het zinvol is om goedkope verf te laten gebruiken. 

Schilders tip: Ben je van plan om je huis te verkopen en wil je de boel nog even snel voorzien van een frisse laag verf, dan is goedkopere verf iets om in overweging te nemen. Wil je lang genieten van het schilderwerk laat dan gebruik maken van professionele verf.

goedkope schilders vergelijken:

Meteen in contact komen met een goedkope schilders uit jouw regio? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op.

Door te vergelijken kun je flink gaan besparen op de kosten. Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 21 minuten geleden een offerte aangevraagd.X