Traprenovatie | De #1 in Traprenovatie, Voordelig & Premium Kwaliteit!

Traprenovatie

Een traprenovatie geeft je een trap weer een tweede leven en je trap ziet er weer als nieuw uit. Is je trap toe aan een complete vervanging of volstaat een traprenovatie? Lees hier alles over het renoveren van je trap!

Wanneer je nadenkt over een traprenovatie dan is meestal de huidige trap niet volledig of helemaal niet naar wens. Er zit trouwens een verschil in een traprenovatie en een nieuwe trap. Bij een traprenovatie maak je de bestaande trap weer mooi (als nieuw) bij een nieuwe trap wordt er echter een geheel nieuwe trap geplaatst.

Als je een huis hebt gekocht dan zit de trap er meestal al in en kan je vanaf meerdere plekken in huis de trap zien. Of het nu gaat om bestaande- of nieuwbouw vaak is het zo dat de trap niet geheel in lijn is met je woonwensen. Er ligt bijvoorbeeld tapijt op de trap, de trap is geschilderd of erger de trap is versleten.

Een traprenovatie van ikknapmijnhuisop is een relatief voordelige oplossing en vaak binnen een dag gerealiseerd. Je zit dus niet in een lange periode van verbouwen en het dagelijkse leven kan snel weer worden opgepakt.

Lees meer over het renoveren van je trap door ikknapmijnhuisop en alles wat er bij komt kijken verderop op deze traprenovatie informatie pagina:

thumb_up

125.000+ vergelijkingen
Ontvang meerdere offertes

people

Traprenovatie specialisten
Actief in jouw regio

euro_symbol

Bespaar tot 40%!
Vind de beste deal

Traprenovatie

ikknapmijnhuisop De #1 in traprenovatie! Wij geven je graag meer informatie en advies over een trap renoveren plus inzicht in de traprenovatie kosten.

Traprenovatie

Traprenovatie

Wat is eigenlijk een traprenovatie? Er wordt gesproken over een traprenovatie wanneer je het uiterlijk van de bestaande trap renoveert tot een nieuwe trap.

Een traprenovatie kan uiteraard op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar meestal wordt er gebruik gemaakt van zogeheten overzettreden.

Overzettreden worden over de huidige traptreden heen geplaatst om zo een nieuw uitstraling te geven aan de trap.

Een traprenovatie kan je uitvoeren in een breed scala van materialen en elk materiaal geeft weer een geheel eigen look en feel aan de trap.

Wil je ook de opties bekijken om je trap weer als nieuw te maken? Bekijk dan de mogelijkheden en vergeet niet om te vergelijken!

Traprenovatie materialen

Zoals gezegd wordt bij een traprenovatie vaak gewerkt met overzettreden dit is een afwerking / laag / ombouw over de huidige bestaande traptreden heen. De materialen die hier vaak voor worden gebruikt zijn PVC, Laminaat en eikenhout.

Vanwege de prijs adviseren wij de meeste mensen het materiaal PVC of laminaat om hun trap mee te renoveren. Dit materiaal is vaak goedkoper dan bijvoorbeeld een toplaag van eikenhout. Naast de prijs zijn deze materialen ook slijtvast en makkelijk in onderhoud

PVC of laminaat te saai? Je kan een traprenovatie ook uitvoeren met bijvoorbeeld:

  • Leer
  • PVC
  • Laminaat
  • Sisal
  • Blauwstaal,
  • Vinyl
  • Beton

Door de ruime keuze aan traprenovatie materialen is er voor ieder interieur een passende oplossing voor de trap.

Traprenovatie kleuren

Bij veel traprenovatie materialen kan je kiezen uit meerdere kleuren. De kleur van een trap is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar wanneer je de trap laat renoveren dan is het wel prettig als je keuze hebt.

Om de investering van een traprenovatie in een later stadium (bijvoorbeeld bij de verkoop van je huis) weer terug te zien is het verstandig om voor standaard kleuren te gaan zoals eiken, grijs, donker bruin, antraciet zwart of betonlook. Dit zijn traprenovatie kleuren waar het vaakst voor wordt gekozen en zullen daarom ook beter in de smaak vallen.

Eenmaal een traprenovatie laten uitvoeren? Probeer dan in overleg de maten te krijgen van de opgemeten trapreden. Wanneer je ooit van kleur wilt wisselen dan is dit kostbaar, maar minder dan wanneer de traprenovatie ook nog ingemeten moet worden.

Traprenovatie m2

Wanneer je een trap wilt renoveren dan heb je natuurlijk materiaal nodig om de traprenovatie mee uit te voeren. Meestal wordt er gebruik gemaakt van overzet treden. Om het juiste aantal materiaal te bestellen moet de trap eerst goed worden ingemeten.

Allereerst moet er worden opgenomen hoeveel treden er gerenoveerd moeten worden. Bij een standaard traprenovatie gaat dit om gemiddeld 12 tot 13 traptreden. Vervolgens moet je de treden per stuk gaan inmeten om te kunnen bepalen hoeveel materiaal je nodig hebt.

Om de juiste hoeken van de treden te meten wordt er vaak gebruik gemaakt van een zogeheten trapspin. Wanneer je eenmaal de maten van elke traptrede heb,t is het zaak om het materiaal te bestellen en de treden op maat te maken.

Voor een traprenovatie worden de treden door ons vaak vooraf op maat gezaagd om vervolgens op locatie alleen nog maar kleine werkzaamheden heden qua maatvoering. De treden worden dan kant en klaar over de huidige traptreden geplaatst.

Traprenovatie mogelijkheden

De mogelijkheden van een traprenovatie zijn eindeloos maar in de basis heeft dit te maken met het model trap die je wilt renoveren. Denk bijvoorbeeld aan een trap met 1 kwart draai, 2 kwart draaien, spiraaltrap of een standaard rechte trap. Voor elke trap zijn de mogelijkheden per soort beperkt.

Wil je een open trap dicht maken? Ook dat kan met een traprenovatie. Een dichte trap open maken komt minder vaak voor, maar zou wel kunnen.

Qua de afwerking van je trap kan je denken aan een traprenovatie met led-verlichting in de treden of op de wand naast de trap en een mooie design trapleuning. Je hebt veel opties als het gaat om kleur en uiterlijk. Op het moment doet een betonlook traprenovatie het bijvoorbeeld erg goed.

Door de ruime keuze in traprenovatie zal je gerenoveerde trap naadloos aansluiten bij je eigen sfeervolle hal en unieke woonstijl.

Open trap dicht maken

Er zijn meerdere redeneren om een open trap dicht te laten maken. Wanneer je toch een traprenovatie wilt laten uitvoeren is het verstandig om hier dus goed over na te denken. Een open trap kan worden dichtgemaakt door plaatsten van zogeheten stootborden.

Deze stootborden worden bij een traprenovatie vaak aan de achterzijde van de treden geplaatst waardoor het gat tussen de treden niet meer zichtbaar is. Een dichte trap is optisch minder ruimtelijk, maar zorgt ervoor dat er minder geluid is en dat verschillende verdiepingen meer stofvrij blijven.

Traprenovatie meerwaarde

Een traprenovatie laten uitvoeren is best een investering, maar wanneer goed uitgevoerd en in een algemene stijl zal het van meerwaarde zijn voor je huis. Wanneer je de investering van je trap in de toekomst terug wilt zien, dan moet je wel rekening houden met de algemene smaak van mensen die in de toekomst eventueel je huis zouden willen kopen. Ofwel ga niet voor een al te uitgesproken kleur of design.

Hoe lang duurt een traprenovatie?

Een traprenovatie duurt bij ons gemiddeld 1 dag. Dit is dan inclusief het verwijderen van oude materialen en het vervangen van de traptreden. Voorafgaand aan een traprenovatie zal de huidige trap worden opgemeten en gecontroleerd.

Na het inmeten van de trap worden de traponderdelen eerst op maat gemaakt. Het op maat maken van de overzetreden gebeurd op locatie of in de fabriek. Indien op locatie zal de traprenovatie specialist dit van tevoren met je overleggen, omdat er wel voldoende ruimte nodig is.

Traprenovatie Bedrijf

Er zijn in Nederland veel bedrijven die traprenovaties uitvoeren, maar hoe vind je nu de juiste? We adviseren om gewoon bij ons een offerte op te vragen zodat je gemakkelijk traprenovatie prijzen en opties met andere traprenovatie bedrijven kan vergelijken. Door te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de totale traprenovatie kosten.

  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X