Traprenovatie | Alles over het renoveren van je trap vind je hier!

Traprenovatie

Een traprenovatie geeft je een trap weer een tweede leven en je trap ziet er weer als nieuw uit. Is je trap toe aan een complete vervanging of volstaat een traprenovatie? Lees hier alles over het renoveren van je trap!

Wanneer je nadenkt over een traprenovatie dan is meestal de huidige trap niet volledig of helemaal niet naar wens. Er zit trouwens een verschil in een traprenovatie en een nieuwe trap. Bij een traprenovatie maak je de bestaande trap weer mooi (als nieuw) bij een nieuwe trap wordt er echter een geheel nieuwe trap geplaatst.

Als je een huis hebt gekocht dan zit de trap er meestal al in en kan je vanaf meerdere plekken in huis de trap zien. Of het nu gaat om bestaande- of nieuwbouw vaak is het zo dat de trap niet geheel in lijn is met je woonwensen. Er ligt bijvoorbeeld tapijt op de trap, de trap is geschilderd of erger de trap is versleten.

Doormiddel van een traprenovatie geef je je huidige trap weer een nieuw leven. Een traprenovatie is een relatief voordelige oplossing en vaak binnen een dag gerealiseerd. Je zit dus niet in een lange periode van verbouwen en het dagelijks leven kan snel weer worden opgepakt.

Lees meer over het renoveren van je trap en alles wat er bij komt kijken verderop op deze traprenovatie pagina:

thumb_up

125.000+ vergelijkingen
Ontvang meerdere offertes

people

Traprenovatie specialisten
Actief in jouw regio

euro_symbol

Bespaar tot 40%!
Vind de beste deal

Traprenovatie

Doe meer met traprenovatie! Op onze site geven we je meer informatie en advies over een trap renoveren plus inzicht in de traprenovatie kosten.

Traprenovatie

Traprenovatie

Wat is eigenlijk een traprenovatie? Er wordt gesproken over een traprenovatie wanneer je een bestaande trap renoveert tot een nieuwe trap.

Een traprenovatie kan uiteraard op verschillende manieren worden uitgevoerd, maar meestal wordt er gebruik gemaakt van zogeheten overzettreden.

Overzet treden worden over de huidige traptreden heen geplaatst om zo een nieuw uitstraling te geven aan de trap.

Een traprenovatie kan je uitvoeren in een breed scala van materialen en elk materiaal geeft weer een geheel eigen look en feel aan de trap.

Wil je ook de opties bekijken om je trap weer als nieuw te maken? Bekijk dan de mogelijkheden en vergeet niet om te vergelijken!

Traprenovatie materialen

Bij een traprenovatie wordt vaak gewerkt met overzettreden dit is een afwerking / laag / ombouw over de huidige traptreden heen. De materialen die hier vaak voor worden gebruikt zijn PVC, Laminaat en eikenhout.

Vanwege de prijs kiezen de meeste mensen voor het materiaal PVC of laminaat om hun trap te renoveren. Dit materiaal is vaak goedkoper dan een toplaag van eikenhout. Naast de prijs zijn deze materialen ook slijtvast en makkelijk in onderhoud

PVC en laminaat te saai? Je kan een traprenovatie ook uitvoeren met bijvoorbeeld:

  • Leer
  • PVC
  • Laminaat
  • Sisal
  • Blauwstaal,
  • Vinyl
  • Beton

Door de ruime keuze aan traprenovatie materiaal is er voor ieder interieur een passende oplossing qua materiaal voor de trap.

Traprenovatie kleuren

Bij veel traprenovatie materialen kan je kiezen uit meerdere kleuren. De kleur van een trap is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar wanneer je de trap laat renoveren dan is het wel prettig als je keuze hebt.

Om de investering van een traprenovatie in een later stadium (bijvoorbeeld bij de verkoop van je huis) weer terug te zien is het verstandig om voor standaard kleuren te gaan zoals eiken, grijs, donker bruin, antraciet zwart of betonlook. Dit zijn traprenovatie kleuren waar het vaakst voor wordt gekozen en zullen daarom ook beter in de smaak vallen.

Eenmaal een een traprenovatie laten uitvoeren? Probeer dan in overleg de maten te krijgen van de opgemeten trapreden. Wanneer je ooit van kleur wilt wisselen dan is dit kostbaar, maar minder dan wanneer de traprenovatie ook nog ingemeten moet worden.

Traprenovatie m2

Wanneer je een trap wilt renoveren dan heb je natuurlijk materiaal nodig om de traprenovatie mee uit te voeren. Meestal wordt er gebruik gemaakt van overzet treden. Om het juiste aantal materiaal te bestellen moet de trap eerst goed worden ingemeten.

Allereerst moet er worden opgenomen hoeveel treden er gerenoveerd moeten worden. Bij een standaard traprenovatie gaat dit om gemiddeld 12 tot 13 traptreden. Vervolgens moet je de treden per stuk gaan inmeten om te kunnen bepalen hoeveel materiaal je nodig hebt.

Voor het meten van de treden wordt vaak gebruik gemaakt van een trapspin. Wanneer je eenmaal dempten van elke tree hebt is het zaak om het materiaal te bestellen en de treden op maat te maken.

Bij een traprenovatie worden de treden vaak vooraf op maat gezaagd om vervolgens op locatie alleen nog maar kleine werkzaamheden heden qua maatvoering. De treden worden dan kant en klaar over de huidige traptreden geplaatst.

Traprenovatie mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos maar in de basis heeft dit te maken met het model trap die je wilt renoveren. Denk bijvoorbeeld aan een trap met 1 kwart draai, 2 kwart draaien, spiraaltrap of een standaard rechte trap. Voor elke trap zijn de mogelijkheden per soort beperkt.

Wil je een open trap dicht maken? Ook dat kan met een traprenovatie. Een dichte trap open maken komt minder vaak voor, maar zou wel kunnen.

Qua de afwerking van je trap kan je denken aan een traprenovatie met led-verlichting in de treden of op de wand naast de trap en een mooie design trapleuning. Je hebt veel opties als het gaat om kleur en uiterlijk op het moment doet traprenovatie betonlook het bijvoorbeeld erg goed.

Door de ruime keuze in traprenovatie zal je trap naadloos aansluiten bij je eigen sfeervolle hal en unieke woonstijl.

Open trap dicht maken

Er zijn meerdere redeneren om een open trap dicht te laten maken. Wanneer je toch een traprenovatie wilt laten uitvoeren is het verstandig om hierover na te denken. Een open trap kan worden dichtgemaakt door plaatsten van zogeheten stootborden. Deze stootborden worden bij een traprenovatie vaak aan de achterzijde van de treden geplaatst waardoor het gat tussen de treden niet meer zichtbaar is.

Een dichte trap is wel wat minder ruimtelijk qua zicht, maar zorgt ervoor dat er minder geluid is en dat verschillende verdiepingen meer stofvrij blijven.

Traprenovatie meerwaarde

Een traprenovatie uit laten voeren is best even een investering, maar wanneer goed uitgevoerd en in een algemene stijl zal het een meerwaarde zijn voor je huis. Wanneer je de investering van je trap in de toekomst terug wilt zien, dan moet je wel Peking houden met de algemene smaak van mensen die in de toekomst eventueel je huis zouden willen kopen. Ofwel ga niet voor al te uitgesproken kleuren of designs.

Hoe lang duurt een traprenovatie?

Een traprenovatie duurt gemiddeld 1 dag. Dit is inclusief het verwijderen van oude materialen en het vervangen van de traptreden. Voorafgaande aan een traprenovatie zal de huidige trap worden opgemeten en gecontroleerd.

Na het inmeten van de trap worden de traponderdelen eerst op maat gemaakt. Het op maat maken van de overgetreden gebeurd op locatie of in de fabriek. Indien op locatie zal de traprenovatie specialist dit van tevoren met je overleggen, omdat er ruimte nodig is.

Traprenovatie Bedrijf

Er zijn in Nederland veel bedrijven die traprenovaties uitvoeren, maar hoe vind je nu de juiste? We adviseren om gewoon offertes op te vragen zodat je gemakkelijk traprenovatie prijzen en opties met elkaar kan vergelijken.

Door traprenovatie bedrijven en prijzen te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de totale traprenovatie kosten. Ontvang via ons gratis en vrijblijvend offertes van trap specialisten uit je eigen regio, zo weet je zeker dat je een goede traprenovatie voor een scherpe prijs krijgt.

  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X