Alles over traprenovatie en de kosten ervan vind je hier!

Traprenovatie

Met een traprenovatie geef je een trap weer een tweede leven en ziet je trap er weer als nieuw uit. Is je trap toe aan een complete vervanging of volstaat een traprenovatie? Lees hier alles over het renoveren van je trap!

thumb_up

125.000+ vergelijkingen
Ontvang meerdere offertes

people

Traprenovatie specialisten
Actief in jouw regio

euro_symbol

Bespaar tot 40%!
Vind de beste deal

Traprenovatie tips

Doe meer met traprenovatie. Op onze site geven we je meer informatie en advies over traprenovatie plus inzicht in de traprenovatie kosten.

Waarom een traprenovatie?

Wanneer je nadenkt over een traprenovatie dan is meestal de huidige trap niet volledig of helemaal niet naar wens. Er zit trouwens een verschil in een traprenovatie en een nieuwe trap. Bij een traprenovatie maak je de bestaande trap weer mooi (als nieuw) bij een nieuwe trap wordt er echter een geheel nieuwe trap geplaatst.

Als je een huis hebt gekocht dan zit de trap er meestal al in en kan je vanaf meerdere plekken in huis de trap zien. Of het nu gaat om bestaande- of nieuwbouw vaak is het zo dat de trap niet geheel in lijn is met je woonwensen. Er ligt bijvoorbeeld tapijt op de trap, de trap is geschilderd of erger de trap is versleten.

Doormiddel van een traprenovatie geef je je huidige trap weer een nieuw leven. Een traprenovatie is een relatief voordelige oplossing en vaak binnen een dag gerealiseerd. Je zit dus niet in een lange periode van verbouwen en het dagelijks leven kan snel weer worden opgepakt.

De juiste materialen voor je traprenovatie

Bij een traprenovatie wordt vaak gewerkt met overzettreden dit is een afwerking / laag / ombouw over de huidige traptreden heen. De materialen die hier vaak voor worden gebruikt zijn PVC, Laminaat en eikenhout.

Vanwege de prijs kiezen de meeste mensen voor het materiaal PVC of laminaat om hun trap te renoveren. Dit materiaal is vaak goedkoper dan een toplaag van eikenhout. Naast de prijs zijn deze materialen ook slijtvast en makkelijk in onderhoud

PVC en laminaat te saai? Je kan een traprenovatie ook uitvoeren met bijvoorbeeld: Leer, blauwstaal, vinyl, beton, Door de ruime keuze aan materiaal is er voor ieder interieur een passende oplossing voor de trap

Traprenovatie mogelijkheden:

De mogelijkheden zijn eindeloos maar in de basis heeft dit te maken met het model trap die je wilt renoveren. Denk bijvoorbeeld aan een trap met 1 kwart draai, 2 kwart draaien, spiraaltrap of een standaard rechte trap. Voor elke trap zijn de mogelijkheden per soort beperkt.

Wil je een open trap liever dicht laten maken? Ook dat kan met een traprenovatie. Een dichte trap open maken komt minder vaak voor, maar zou wel kunnen.

Qua de afwerking van je trap kan je denken aan verlichting in de treden of op de wand naast de trap en een mooie design trapleuning. Je hebt veel opties als het gaat om kleur en uiterlijk op het moment doet betonlook het bijvoorbeeld erg goed.

Door de ruime keuze in traprenovatie zal je trap naadloos aansluiten bij je eigen sfeervolle hal en unieke woonstijl.

Meerwaarde traprenovatie

Een traprenovatie uit laten voeren is best even een investering, maar wanneer goed uitgevoerd en in een algemene stijl zal het een meerwaarde zijn voor je huis. Wanneer je de investering van je trap in de toekomst terug wilt zien, dan moet je wel Peking houden met de algemene smaak van mensen die in de toekomst eventueel je huis zouden willen kopen. Ofwel ga niet voor al te uitgesproken kleuren of designs.

Hoelang duurt een traprenovatie?

Een traprenovatie duurt gemiddeld 1 dag. Dit is inclusief het verwijderen van oude materialen en het vervangen van de traptreden. Voorafgaande aan een traprenovatie zal de huidige trap worden opgemeten en gecontroleerd.

Na het inmeten van de trap worden de traponderdelen eerst op maat gemaakt. Het op maat maken van de overgetreden gebeurd op locatie of in de fabriek. Indien op locatie zal de traprenovatie specialist dit van tevoren met je overleggen, omdat er ruimte nodig is.

Traprenovatie specialisten vergelijken

Door traprenovatie specialisten en hun prijzen te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de totale traprenovatie kosten. Met een traprenovatie geeft u al direct een andere uitstraling bij binnenkomst in uw woning. Ontvang via ons gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit uw eigen regio, zo weet u zeker dat u een goede traprenovatie voor een scherpe prijs krijgt.

  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X