Trap bekleden met tapijt voor- en nadelen.

Trap tapijt

trap tapijt

Tapijt is een van de meest fijne bekledingen voor een trap. Een trap bekleden met tapijt heeft veel voordelen. Toch wordt het steeds minder vaak toegepast. 

Er wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor een trap bekleden met laminaat of pvc.

De meest belangrijke voordelen van een trap bekleden met tapijt is dat het:

  • Goedkoop is
  • Geluid dempt
  • Zacht en warm voor de voeten is
  • Veilig is omdat je minder snel uitglijd
  • Snel gelegd is

Een trap bekleden met tapijt is zo gedaan. Het voorbereidende werk kan wel veel tijd kosten. Met name de oude vloerbedekking van de trap verwijderen kan een flink karwei zijn. Daarna moet de trap ook nog geschuurd worden.

Veel mensen besteden deze klus dan ook graag uit aan een professioneel bedrijf. Via deze site kun je gratis en vrijblijvend informatie en prijzen aanvragen van verschillende bedrijven in de regio.

Trap tapijt

Er is tapijt beschikbaar voor elk soort trap. Wat we het meeste tegenkomen zijn dichte trappen die bekleed moeten worden met tapijt.

Meestal heeft de trap die bekleed wordt met tapijt één of twee trapwangen (zijkanten). Ook de zijkanten kunnen worden gestoffeerd aan de buitenkant alhoewel dit niet vaak meer voorkomt.

Is elk tapijt geschikt voor een trap?

Niet elke tapijtsoort geschikt om een trap mee te stofferen. Dit is afhankelijk van de pooldichtheid van het tapijt. Tapijt met een lage pooldichtheid is bijvoorbeeld niet geschikt om een trap mee te bekleden.

Wanneer je dit wel zou doen kijk je tegen de rug van het tapijt aan op de plekken waar het tapijt gebogen is. dit is natuurlijk geen mooi gezicht.

Aan het zogeheten PIT-symbool kun je zien of tapijt geschikt is om een trap mee te bekleden. Wanneer dit niet duidelijk is vraag dan om advies bij een trapspecialist (dat is trouwens sowieso verstandig).

Nadelen van tapijt op de trap:

Een van de grootste nadelen van tapijt op je trap is slijtage. Slijtage aan het loop gedeelte van de trap is met tapijt niet te voorkomen. Je zult altijd verschil zien tussen het tapijt waar gelopen wordt en waar niet. 

Een professioneel bedrijf kan je wel tips en informatie geven over hoe je dit zoveel mogelijk kan uitstellen zodat je langer plezier hebt van het tapijt op je trap.

Door het gebruik van een ondervloer voor het tapijt (ondertapijt) kun je slijtage uitstellen. Dit is ook de reden dat de meeste tapijtleveranciers het als eis stellen als ze garantie geven op het tapijt.

We raden aan om de tapijtleverancier ook het ondertapijt te laten leveren. Zo voorkom je problemen met eventuele garantievoorwaarden. 

Trap bekleden met tapijt uitbesteden:

Vraag direct vrijblijvend informatie aan bij verschillende bedrijven in de regio en weet meteen waar je aan toe bent. Je kan dan alsnog kiezen of je deze klus zelf gaat aanpakken gedeeltelijk of dat je alles uit handen geeft. 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 19 minuten geleden een offerte aangevraagd.X