Trap bekleden | Trap bekleden prijzen vergelijken | ikknapmijnhuisop.nl

Trap bekleden

trap bekleden

Wil je je trap bekleden? Een keuze maken voor het soort trapbekleding wat je wilt gaan gebruiken kan lastig zijn.

Wij geven je kort meer inzicht in de mogelijkheden met jouw trap en de meest bekende soorten trapbekleding.

Om te besparen op je nieuwe trap bekleding adviseren we je om gratis prijzen te vergelijken en offertes aan te vragen via onze site.

Trap bekleden mogelijkheden:

Je kan je trap met verschillend materiaal (opnieuw) bekleden. Elk soort materiaal geeft weer een andere look en feel en heeft zijn voor- en nadelen.

Eerst een lijstje met een opsomming van wat trapbekleding soorten:

 • Laminaat
 • Tapijt
 • Hout
 • Vinyl
 • Pvc
 • Linoleum
 • Een nieuwe laag verf

Trap renoveren met laminaat, de meest gekozen optie:

Een trap bekleden met laminaat is vrijwel bij alle dichte trappen mogelijk. Laminaat leent zich uitstekend voor een traprenovatie en is niet duur in de aanschaf.

Wanneer je een trap bekleed met laminaat dan worden er treden over je bestaande treden heen geplaatst. De zogeheten overtreden kan je kopen bij een traprenovatie bedrijf of online. Er zijn ook doe-het-zelf pakketten te koop bij de betere bouwmarkt.

Voordelen van Laminaat trapbekleding: Het is slijtvast, ziet er strak uit, is gemakkelijk schoon te houden en snel te leggen zonder hak of breekwerk.

Tapijt op de trap, komt steeds minder voor:

Tapijt is het goedkoopste materiaal om je trap mee te bekleden. Ondanks de goede prijs van tapijt wordt er toch niet vaak meer voor gekozen.

Dit heeft vooral te maken met de uitstraling, deze past vaak niet meer in het moderne interieur. Er zijn in de loop van de tijd veel andere soorten trapbekleding bijgekomen. Tapijt heeft daarmee haar populariteit verloren.

De voordelen van tapijt: heeft een warme uitstraling, aangenaam gevoel voor de voeten en tapijt is snel te leggen. Tapijt bekleding kan gebruikt worden bij een open en dichte trap.

Een ombouw van hout voor je trap:

Wanneer je houdt van een luxe uitstraling dan moet je je trap laten bekleden met hout. Het is eigenlijk hetzelfde idee als een ombouw van laminaat maar dan met een houten toplaag.

Het soort hout wat wordt gebruikt is meestal eikenhout. De uitstraling is mooi en heeft iets meer body en uitstraling dan laminaat. Wel heeft het de prijs tegen, want het is het duurste materiaal om je trap mee te renoveren.

PVC en vinyl trapbekleding sterk in opkomst:

Pvc en vinyl trapbekleding winnen aan populariteit. Deze kunststof bekleding voor de trap is erg geliefd. Het biedt dan ook vele voordelen tegenover laminaat, tapijt en hout.

PVC Laminaat is het meest slijtvaste materiaal voor de trap. Aangezien de trap vaak zwaar wordt belast is dit zeker wenselijk. Verder is het prijsvriendelijk en goed bestand tegen vocht.

Aanbieders spelen graag in op de nieuwe trend en bieden scherpe prijzen voor het materialen het leggen ervan. Het kan worden toegepast op een open en dichte trap.

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Trap met linoleum bekleden:

Je hebt vast al eens over linoleum gelopen. Het wordt vaak toegepast op vloeren van scholen en ziekenhuizen. Ook in de woning wordt dit materiaal nog steeds gebruikt weliswaar meestal voor de vloer, maar ook op de trap.

Het materiaal oogt vaak wat ouderwets, maar goed toegepast en in de juiste kleur kan het heel mooi zijn. Zelf zouden we eerder voor de optie PVC of laminaat gaan.

Je trap opknappen door te schilderen:

Je kunt je trap een totaal ander uiterlijk geven door de bestaande bekleding te verwijderen te schilderen. Je kan je trap schilderen in elk gewenste kleur.

Een groot voordeel is dat als je de kleur zat bent of weer eens iets anders wil dit gemakkelijk kan. Je hoeft alleen te schuren en weer opnieuw te schilderen.

Welke trapbekleding is de beste optie?

Alles hangt natuurlijk af van het soort trap die bekleed moet worden en in welke ruimte deze zich bevind.

 • Het goedkoopst is tapijt of schilderen
 • Het meest trendy is PVC
 • Het meest gekozen is laminaat
 • Het meest luxe is hout

Zelf je trap renoveren of het laten doen?

Een trap bekleden is een klus die je eventueel zelf kunt uitvoeren. Het ligt er wel aan met welk materiaal je je trap bekleed wil hebben.

trap bekleden kosten kan voordelig zijn, zeker als je prijzen vergelijkt en kijkt naar mooie traprenovatie aanbiedingen.

Via ons kan je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend trap bekleden prijzen opvragen bij verschillende traprenovatie bedrijven in de regio. Zo kan je de prijzen en diverse mogelijkheden goed vergelijken.

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 1 seconde geleden een offerte aangevraagd.X