Textielbehang | Textiel behang gebruiken

Textielbehang

Textielbehang is een behangsoort dat bestaat uit natuurlijke of synthetische vezels waardoor het behang een rijke uitstraling krijgt. Met Textielbehang creëer je al snel een warme en luxe sfeer, maar voor de rijke en luxe sfeer van textielbehang betaal je ook redelijk veel geld.

De kosten van textielbehang liggen gemiddeld een stuk hoger Tip: houd van tijd tot tijd de aanbiedingen eens in de gaten soms gaat er een (gedateerde) partij textielbehang weg voor een lage prijs.

Zoals gezegd wordt textielbehang gemaakt van natuurlijke of synthetische vezels. De vezels worden op de onderlaag van het textielbehang bevestigd. Meestal is de onderlaag van textielbehang gemaakt van papier of vlies (de onderlaag heeft gevolgen voor de manier van behanglijm aanbrengen namelijk: In geval van een papier onderlaag moet de lijm op het papier worden aangebracht.

In geval van een vlies onderlaag moet de lijm worden aangebracht op de muur. Door het gebruik van vezels is het goed mogelijk om patronen aan te brengen met een speciale druktechniek waarbij de vezels die het motief zullen vormen op het textiel aangebracht met hitte en een speciale druktechniek).

(Let op: textielbehang trekt stof aan en neemt helaas vervuilde stofdeeltjes op uit de binnenlucht op en geeft ze vervolgens weer vrij. Om dit te voorkomen kan je het beste het texstielbehang behandelen met een vuilwerend en waterafstotend middel). Zie ook het volgende artikel: Behangsoorten

Je huis laten behangen prijzen vergelijken

Of het nu gaat om een kamer of een heel huis dat behangen moet worden, steeds meer mensen laten hun woning behangen vanwege de aantrekkelijke prijzen en het vakmanschap. Wil je informatie en de prijzen op een rij? Vraag het dan meteen gratis en vrijblijvend aan door het onderstaande formulier in te vullen

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 37 minuten geleden een offerte aangevraagd.X