Vinylbehang | Wanneer gebruik je Vinylbehang

Vinylbehang

wanneer vinylbehang gebruiken?

Vinylbehang is behang waarvan of de toplaag of alles uit vinyl bestaat. Wanneer alleen de toplaag uit vinyl bestaat dan is de onderlaag van een ander materiaal gemaakt. De onderlaag van vinylbehang kan gemaakt zijn van papier of linnen.

Vinylbehang heeft een gladde bovenlaag en kan van alle behang door haar toplaag het beste tegen water (spatjes) daarom is vinylbehang geliefd om gebruikt te worden in de keuken, badkamer of andere vochtige ruimten. Mocht er wat water op komen dan is dit geen probleem, want vinylbehang droogt goed en vinylbehang is ook goed schoon te maken.

Een ander type vinylbehang is opgeschuimd vinylbehang. Dit vinylbehang is te herkennen aan dat een beetje sponsachtig aanvoelt. Er kunnen verschillende patronen gemaakt worden voor dit type behang (zelfs een sierpleister effect) welke dit zijn ligt aan de schuimmethode die is gebruikt. Het gewone schuimvinyl kan ook worden gebruikt als vinylbehang. Deze behangsoort is ongeveer tussen de twee en de drie millimeter dik en ontzettend sterk en elastisch en kan dus een stootje hebben.

Vinylbehang is redelijk duur, zeker als je het vergelijkt met papierbehang. Vinylbehang stukken steviger en vele malen gemakkelijker schoon te maken en schoon te houden dan het goedkopere papierbehang en gaat daardoor dus ook langer mee. Zie ook het volgende artikel: Behangsoorten

Je huis laten behangen prijzen

Of het nu gaat om een kamer of een heel huis dat behangen moet worden, steeds meer mensen laten hun woning behangen vanwege de aantrekkelijke prijzen en het vakmanschap. Wil je informatie en de prijzen op een rij? Vraag het dan meteen gratis en vrijblijvend aan door het onderstaande formulier in te vullen

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X