Soorten plafondverf | Ikknapmijnhuisop.nl

Soorten plafondverf

soorten plafond verf

Je plafond is toe aan een fris laagje verf, maar er zijn zoveel soorten plafondverf. Welke is het meest geschikt voor jouw plafond? Hieronder staan verschillende soorten plafondverf op een rij met een korte toelichting, zodat je na het lezen van dit artikel in staat bent om een goede keus te maken.

Je kunt de klus natuurlijk ook uitbesteden. Vraag via deze website gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op bij diverse schildersbedrijven uit de regio.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Latex plafondverf

Deze plafondverf is uitermate geschikt voor steenachtige plafonds. Latex is goed te verdunnen met water. Het is mogelijk de muren voorzichtig af te nemen en schoon te maken met een vochtige doek, zonder dat de latex van de muur afkomt. De kwaliteit van de latex bepaalt de dekkingsgraad. De standaard latex is echter niet geschikt voor de badkamer.

Synthetische latex

Deze soort plafondverf is uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Synthetische latex wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt. Deze verf is te verdunnen met terpentine.

Synthetisch latex wordt vaak gebruikt voor problematische ondergronden, zoals muren met nicotineaanslag,  roest- of schimmelvlekken. Deze latex is milieuonvriendelijk en heeft een onaangenaam geurtje, maar heeft een hoge dekkingsgraad en geeft niet af bij het schoonmaken. Lees ook over vlekken heen schilderen

Vinyl latex verf

Gewone latex plafondverf is wat goedkoper dan vinyl latexverf. Vinyl latex is beter af te nemen en schoonmaken dan gewone latexverf. Ook Vinyl latex wordt gebruikt in badkamer en keuken omdat het goed bestand is tegen vochtige ruimtes en hoge temperatuurverschillen.

Tips voor het verven van een plafond

  • Heb je een nieuw plafond? Dan is het raadzaam om het plafond eerst goed voor te strijken met een voorstrijkmiddel voor een betere hechting en om zuiging te verminderen.
  • Bij een vettig en vuil plafond is het handig om het plafond eerst goed schoon te maken met een reiniger.
  • Mocht je dan eindelijk op het punt staan om het plafond te gaan verven, zorg er dan voor dat de verwarming niet te hoog staat. Anders droogt je verf namelijk veel te snel.
  • Beschadigingen en vlekken zoals nicotineaanslag, roest- of schimmelvlekken op het plafond eerst goed voor strijken met een isolerend middel.
  • Rol altijd tegen het licht in, zo voorkom je lelijke strepen op je plafond.
  • Wees niet te zuinig met verf, smeer er een goede, dikke laag op. Meer tips over een plafond schilderen? lees dan ook plafond witten

Schilderwerk prijzen vergelijken

Plafond schilderen uitbesteden? Vergelijk door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend prijzen van schildersbedrijven uit de regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X