Plafond Schilderen | Plafond schilderen prijzen en tips

Plafond schilderen

hoe moet ik een plafond schilderen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit spreekwoord bestaat niet voor niets al eeuwenlang. Bij veel klussen in- en rondom het huis geldt dit spreekwoord. Een goede voorbereiding, is inderdaad ook vaak het halve werk. Maar hoe kan je het schilderen van je plafond voorbereiden?

Wij geven je hieronder meer informatie over ‘plafond schilderen’, zodat je daarna direct aan de slag kunt. Heb je geen zin in gepruts boven je hoofd en wil je de klus uitbesteden? Vraag dan vrijblijvend offertes op bij erkende bedrijven in de buurt. Dit is geheel gratis en verplicht je tot niets.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Voorbereiding plafond schilderen

Maak de ruimte zoveel mogelijk vrij of bedek de gehele ruimte zorgvuldig met afdekfolie om je spullen te beschermen. Haal de stroom eraf en demonteer de lampen. Plak vervolgens de overige delen af met afplaktape. Nu kun je beginnen aan de verdere voorbereiding.

Verdere voorbereiding plafond schilderen

De volgende stap is het schoonmaken van het plafond. Strijk je met je hand over het plafond en zit er een veeg op je hand, dan is je plafond geverfd met witkalk of veegvast. Een plafond met witkalk of veegvast kan je schoonmaken met water en een doek. De verflaag moet echt worden verwijderd, anders hecht de nieuwe laag niet. Heb je geen plafond met witkalk of veegvast, gebruik dan ammonia en water om het plafond schoon te maken. Zitten er losse delen op het plafond, verwijder dit dan met een plamuurmes. Voor meer informatie over het verwijderen van verf kan je ook dit artikel lezen: Verf verwijderen.

Vieze plekken overschilderen

Als je plekken hebt op je plafond, bijvoorbeeld vochtplekken of nicotineplekken, dan is het raadzaam om het plafond eerst te verven met renovatieverf. Doe je dit niet, dan heb je een grote kans dat de plekken later door de nieuwe verf heen komen. Dan moet je dus weer aan de slag met verf en kwast.

Gaten en beschadigingen dichten in plafond

Voordat je eindelijk kunt beginnen met schilderen is het belangrijk om het plafond egaal te hebben. Zitten er gaten of beschadigingen op het plafond, dan kunnen deze worden gedicht met muurvuller. Laat deze muurvuller eerst goed drogen en kijk vervolgens of er meerdere lagen nodig zijn, voordat je kunt beginnen met schilderen. Kijk voor meer informatie bij plamuren.

Plafond schilderen

Bij het schilderen van het plafond, is het raadzaam om eerst de hoeken en kieren met een kwast te doen. Verf vervolgens het gehele plafond met een vachtroller. Een eigenschap van de vachtroller is dat hij verf opzuigt. Zorg voor voldoende verf op je roller, zodat je de aangebrachte verf niet direct weer verwijdert van het plafond. Gebruik een anti-spat vachtroller om je gezicht te beschermen en te zorgen dat je niet helemaal onder de verf komt te zitten. Schilder in lange banen en laat het plafond vervolgens drogen. Kijk van een afstand of je niets bent vergeten en werk, indien nodig, wat plekken bij. Als de laag goed is gedroogd, kan je nog een laag aanbrengen voor een optimaal eindresultaat.

Spullen opruimen na het plafond schilderen

Ben je tevreden over het eindresultaat en is de verf droog? Begin dan met opruimen en schoonmaken van de ruimte. Haal voorzichtig het tape en alle folie weg en verwijder eventuele verfresten. Wil je de kwast/roller bewaren? Zet hem dan in een emmertje met terpentine en bewaar hem daarna in aluminiumfolie of een plastic zakje.

Verdere informatie en prijzen opvragen

Het schilderen van het plafond is niet de favoriete klus van iedereen. Als je niet zo handig bent, onder de verf zit en alsnog niet tevreden bent over het eindresultaat, is het zonde van je tijd. Er zijn veel schildersbedrijven die dit klusje eenvoudig kunnen klaren. Heb je geen zin om diverse offertes op te vragen, laat ons dit dan gratis en vrijblijvend voor je doen. Je zit nergens aan vast, maar je hebt wel de keus uit diverse offertes. Vul het onderstaande formulier en ontvang meteen bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 29 minuten geleden een offerte aangevraagd.X