Plafond schilderen | Voorbereiden plafond schilderen

Plafond schilderen voorbereiden

Plafond schilderen voorbereiden

Plafond schilderen voorbereiden. Als je, je huis gaat opknappen of verbouwen wordt er meestal geschilderd in huis. Voordat je een muur of plafond gaat schilderen om je huis op te knappen is het verstandig om je goed voor te bereiden.

Goed gereedschap is het halve werk luid het gezegde, maar voordat je begint met je schilderwerk is het minstens zo belangrijk om de ondergrond die je gaat schilderen goed te behandelen voordat je het gaat schilderen. Dus een goede voorbereiding is iets meer werk maar wel het beste resultaat!

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Schilderwerk goed voorbereiden

Hoe goed er ook geschilderd wordt (ook al is het door een vakman) en hoe perfect de kwaliteit van de verf waarmee gewerkt wordt is, als de ondergrond niet goed is of niet goed is voorbehandeld maakt dat niet zoveel meer uit. Het resultaat zal dan in de meeste gevallen erg tegen vallen hetzij direct na het schilderen hetzij na enige tijd (omdat de verf kan gaan afbladderen).

Het voorbehandelen van het plafond

Wanneer je van plan bent om het plafond te (laten) schilderen in huis, zorg er dan in ieder geval voor dat alle oneffenheden van het plafond verdwenen zijn (zoals boorgaten etc…).

Een paar plafond schilderen voorbereiden tips:

  • Dek alles goed af met bijvoorbeeld afdekfolie wanneer je gaat schilderen is de kans groot dat verfspetters (hoe klein ook) zich verspreiden. We adviseren om minimaal tot anderhalve meter af te dekken vanaf een wand en wanneer het plafond wordt geschilderd alles afdekken.
  • Vul de oneffenheden of gaten met muurvuller of plamuur (afhankelijk van de grootte van het gat en het soort ondergrond).
  • Behandel sterk of onregelmatig zuigende plafonds met een speciaal voorstrijkmiddel hiervoor. Door gebruik te maken van voorstrijkmiddel zet je poederende ondergronden vast, dit is nodig want op poederende ondergronden hecht namelijk geen verf. Wat is een poederige muuroppervlak? Je kunt controleren of je een poederende ondergrond hebt door er met een vochtige doek, in een afwijkende kleur dan de kleur van het plafond, over het plafond te wrijven. Geeft het plafond af dan noemen wij dit ‘poederig’.

Na het voorbereidende werk

Als laatste na alles hebben voorbereid kun je beginnen met schilderen lees hiervoor het artikel: plafond witten.

Plafond schilderen voorbereiden informatie en prijzen opvragen

Steeds meer mensen besteden hun schilderwerk van het plafond uit en laten het doen door een vakman. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat het goed gebeurd en garantie hebt. Tegenwoordig is het laten schilderen van je plafond niet zo prijzig meer.

Laat voor dat je begint met je plafond schilderen je overhalen door de scherpe prijzen van verschillende schildersbedrijven door het onderstaande formulier in te vullen. Je krijgt dan gratis en geheel vrijblijvend de scherpste offertes van de beste schilders in de regio.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 18 minuten geleden een offerte aangevraagd.X