Wanden en plafond stucen | Stucwerk prijzen vergelijken

Wanden en plafond stucen

wanden en plafonds stucen

De wanden en plafonds stucen van je woning zorgen al gauw voor mooi resultaat. Wanneer het stucwerk is gedaan ziet de ruimte er een stuk meer ‘af’ uit dan wanneer dit nog moet gebeuren. Wanden en plafonds laten stucen kan een aantal redenen hebben.

Stucwerk moet vaak worden uitgevoerd in een nieuwbouwwoning, maar ook voor bestaande woningen. Behalve het stucen van gehele wanden of plafonds is het ook soms nodig om stucwerk te repareren.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Een barst of beschadiging in je stucwerk probeer je natuurlijk altijd te voorkomen, maar dit is niet altijd mogelijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Behalve een ongelukje zijn verzakkingen, vocht, schimmel en lekkage ook vaak een reden om het stucwerk te vervangen of te repareren.

Stucwerk kan je vaak het beste uitbesteden aan de professional. Een ervaren stucadoor weet precies waar en hoe hij moet beginnen, is snel, en kan je daarmee een hoop tijd, moeite en uiteindelijk geld besparen. Om eventueel de stuckwerk kosten te drukken kan je zelf meehelpen (doe dit wel in overleg met de stucadoor zodat er geen dubbel werk gebeurd en dat wat je doet wel goed gebeurd. 

Een stucadoor smeert altijd eerst een primer laag en daarna een dikke laag specie die varieert tussen de 5 en 8 mm dikte afhankelijk van de ondergrond (ook als wanneer ze gipsplaten stucen) Dit doen ze vanwege de spanning die op de plafonds en wanden kunnen ontstaan en dit kan uiteindelijk barsten voorkomen.

Wanden en plafonds stucen in een nieuwbouwwoning

Bij een nieuwbouw woning hoeft er vaak maar een dunne laag pleister aangebracht te worden. De pleisterlaag is ongeveer 2mm dik en wordt ook wel een filmlaag genoemd. De wanden worden in de meeste gevallen maar zeker in overleg schilder of behangklaar  opgeleverd. Wanden en plafonds stucen in een nieuwbouwwoning

proffesionele stucadoors kiezen er vaak voor om in een nieuwbouwwoning te werken met een speciale mix. Deze mortel zorgt ervoor dat er minder snel scheuren komen in stucwerk. Omdat een nieuwbouwoning bekend staat om het ‘werken’ van vloer en wanden. Is deze speciale mix zeer aan te bevelen. Behalve de beperkte kans op scheuren krijgen ook ongelukjes een kleinere kans. De wanden en planfond stucen met deze mortel zorgt ervoor dat de wanden en plafonds beter bestand zijn tegen beschadigingen. 

Wanden en plafond stucen prijzen

Meteen gratis en vrijblijvend Offertes aanvragen bij stucadoors bedrijven in de regio? Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X