Plafond stucen | Plafond stucen kosten | Stuctips

Plafond stucen

Je plafond stucen kent vele voordelen. Het ziet er strak uit en is gemakkelijk te schilderen in elk gewenste kleur.

Een mooi plafond zorgt voor de juiste sfeer in huis. Je kunt het plafond een strakke uitstraling geven of juist traditioneel.

Een mooi afgewerkt plafond zorgt voor de juiste uitstraling en sfeer in huis.

Via onze site kun je gratis en vrijblijvend meer informatie opvragen en scherpe prijzen vergelijken van verschillende stucadoors in de regio.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Plafond stucen:

E zijn drie soorten stucwerk die het meest worden gebruikt voor een plafond stucen namelijk:

  • Plafond glad stucen (glad stucwerk)
  • Schuurplafond (schuurwerk)
  • Plafond met spack spuiten 

Het plafond glad stucen:

Wanneer je je plafond mooi glad wilt hebben kun je dit het beste realiseren door het (opnieuw) te stucen. Het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt is gipsmortel (soorten gipsmortel).

De laag gips die wordt aangebracht op het plafond is vaak maar een halve centimeter dik en wordt in het geval van glad stucwerk met de hand aangebracht.

Nadat je klaar bent met het plafond stucen kun je het schilderen (plafond schilderen

Maak voordat je gaat beginnen met het plafond stucen het plafond schoon en stofvrij en bewerk het met een voorstrijkmiddel voor stuckwerk zodat het nieuw aangebrachte gips goed zal hechten.

Meng vervolgens voldoende gips met water (mengverhouding staat op verpakking) en maak het gips aan. Vervolgens smeer je het gips met een spatel of spacmes uit.

Let hierbij op dat gaten in het plafond wel goed gevuld zijn en bewerk naden en kieren eerst af met glasvezelband. Strijk het geheel glad en laat het drogen. 

Als er wat kleine scheurtjes ontstaan of deuken herhaal dan het bovenstaande nog eens net zo lang totdat je een mooi glad eindresultaat hebt (eventueel nog de laatste oneffenheden wegschuren)

Een plafond stucadoren is wel een flinke klus. Stucadoren is al niet heel makkelijk en helemaal niet boven je hoofd dit is als je het niet gewend bent erg zwaar.

Behalve dit heb je ook materiaal nodig wat niet iedereen in zijn of haar schuur heeft staan. wij raden aan om voordat je begint eerst via onze site gratis en vrijblijvend meer informatie aan te vragen en prijzen te vergelijken.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Een schuurplafond stucen:

Bij een schuurplafond werkt de stucadoor het plafond dan af met een grovere laag pleisterwerk dan bij glad stucwerk.

In dit pleisterwerk worden zogeheten ‘slagen’ aangebracht dat wil zeggen dat de stucadoor het stucwerk in bepaalde patronen uitveegt.

Het werken met deze patronen geeft een leuk effect aan het plafond, maakt het minder gevoelig voor het zien van oneffenheden en ziet er bij wisselend licht steeds anders uit.

Meng voldoende gips met water en maak het gips aan. Vervolgens smeer je het gips met een spatel of spacmes uit in en over het plafond. Let hierbij op dat gaten wel goed gevuld zijn.

Gebruik vervolgens een schuurbord met een vochtige sponslaag om met draaiende bewegingen het aangebrachte gips vlak te krijgen met de rest van het oppervlak.

Laat nu het plafond drogen en als het nodig is herhaal je bovenstaande stappen.

Spack spuiten een goedkope oplossing:

Als je (net als iedereen) aan het plafond stucen niet te veel wilt uitgeven,  dan is spack laten spuiten vaak de meest goedkope optie.

Door een eerste laag aan te brengen en te verwerken maken ze het plafond helemaal vlak. En door een tweede laag aan te brengen kan er structuur op je plafond worden aangebracht.

Spackwerk is nat als de bovengenoemde soorten stukwerk overschilderbaar, maar het voordeel van spack spuiten is dat je het ook al in kleur kan laten aanbrengen en dat scheelt weer in de schilderskosten.

Spackspuiten is een klus die je het beste kan uitbesteden (tenzij je zelf stucadoor bent en de juiste materialen tot je beschikking hebt).

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Plafond stucen kosten:

Hieronder geven we je inzicht in de gemiddelde kosten van een plafond stucen. Tussen de prijzen zit best wat verschil, dit komt door het soort stucwerk en het bedrijf dat de klus uitvoert. 

Soort stucwerk:Gemiddelde van – tot prijzen per m2
Spackspuitwerk plafond€ 5 – € 10
Sausklaar stucen plafond€ 10 – € 25
Sierpleister op plafond€ 14 – € 28
Plafond glad stucen€ 15 – € 30
Schuurwerk plafond€ 15 – € 25

Inzicht in de prijzen voor een plafond stucen: 

Wil je weten wat het kost om je plafond te laten stucen? Hou er dan rekening mee dat stucadoor prijzen niet bij alle stucadoors hetzelfde zijn net als bij een traprenovatie.

Soms zit er wel 40% verschil in de prijzen die stucadoors voor dezelfde opdracht rekenen. Vul meteen gratis en vrijblijvend het onderstaande aanvraag formulier in en ontvang direct bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 5 minuten geleden een offerte aangevraagd.X