Soorten stucwerk | Stucwerk prijzen vergelijken

Soorten stucwerk

Soorten stucwerk: Stucwerk wordt steeds vaker toegepast in woningen. Wanneer mensen hun woning gaan opknappen, renoveren of verbouwen wordt ook vaak het stucwerk aangepakt. Verschillende soorten stucwerk zijn met name geschikt als eerste stap van de verbouwing of wordt gebruikt voor de afwerking of het bijwerken van de muren en het plafond.

Wil je meteen meer informatie ontvangen over de verschillende soorten stucwerk en en prijzen vergelijken van verschillende stukadoorsbedrijven in de regio? Vraag dan via deze site gratis en vrijblijvend informatie en prijzen op.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Soorten stucwerk

Er zijn verschillende soorten stucwerk waaruit je kunt kiezen als het gaat om het bewerken van banden of plafonds. Welke soorten stucwerk in jou geval het beste gebruikt kunnen worden ligt aan wat je uiteindelijk wilt realiseren. Wanneer je de muren en wanden van je huis wilt behangen of schilderen dan wordt er gewerkt met andere soorten stucwerk dan wanneer je het stucwerk zelf als afwerking van de wanden of plafonds wilt gebruiken.

Soorten stucwerk kiezen

Wanneer hebben besloten om je huis te laten stucen moet je kiezen welk van de soorten stucwerk je wilt gaan gebruiken.

Kiezen voor het juiste stucwerk is erg belangrijk en moet volledig aansluiten bij de wensen. Om je te helpen bij een keuze uit de verschillende soorten stucwerk hebben we de belangrijkste soorten stucwerk op een rijtje gezet met een korte beschrijving van het soort stucwerk.

  • Sausklaar opgeleverd stucwerk: Wanneer je de wanden of het plafond in huis wilt gaan schilderen is het goed om te kiezen voor saus klaar stucwerk. Sausklaar stucwerk wil zeggen dat het stucwerk volledig wordt voorbereid om daarna geschilderd te worden.
  • Het materiaal wat voor deze klus wordt gebruikt is pleister. Hoeveel pleister er nodig is hangt volledig af van de ondergrond wanneer de ondergrond ongelijk is is er meer pleister nodig dan wanneer de ondergrond al vlak is. Behalve de hoeveelheid pleister moet er bij een ongelijke ondergrond ook meer werk verricht worden.
  • Behangklaar opgeleverd stucwerk: Wanneer je de muren en wanden in je woning wilt gaan behandelen dan kan je uit de verschillende soorten stucwerk het beste behangklaar opgeleverd stucwerk kiezen. Behangklaar stucwerk hoeft met iets minder strak opgeleverd te worden dan sausklaar stucwerk. Dit scheelt in de hoeveelheid pleister en het werk dat de stukadoor heeft om de wand de stukadoor. Behangklaar stucwerk is dan ook goedkoper te realiseren dan sausklaar stucwerk.
  • Spack spuiten: Een van de meest goedkope soorten stucwerk is ik spack spuiten. Spack spuiten houdt in dat de stukadoor gebruikmaakt van een hogedruk spuit waarmee ze pleister op de muren spuiten. Doordat dit een soort van geautomatiseerd is gaat het aanbrengen van pleister veel sneller dan standaard (Dit is niet in alle gevallen mogelijk). Spack spuiten gebeurt vaak in twee fasen eerst wordt er een voorbereidingslaag aangebracht en vervolgens de structuurlaag. Vanwege de tijd die wordt bespaard bij het aanbrengen van de pleister is dit een van de meest goedkope soorten stucwerk.
  • Spachtelputz en sierpleisters: Behalve de muren schilderen of behangen kan je de muren ook met stucwerk afwerken. De soorten stucwerk die hiervoor in aanmerking komen zijn spachtelputz en sierpleisters. Een van de meest bekende afwerkingen is Spachtelputz. Spachtelputz is een afwerkingslaag van sierpleister met daarin steenkorreltjes verwerkt. Doordat er steenkorrels in de pleister zijn verwerkt krijg je structuur in het stucwerk en een prachtige afwerking van de muren en wanden van je huis.
  • Gekleurde soorten stucwerk: De meeste soorten stucwerk kan je in verschillende kleuren krijgen. De verschillende kleuren worden gerealiseerd doordat de stukadoor kleurstoffen mengt door het pleisterwerk. Het voordeel van het werken met gekleurde soorten stucwerk is dat je wanneer het is aangebracht meteen klaar bent en het niet meer hoeft te schilderen en dat scheelt tijd en geld. 

Goed stucwerk

Wanneer je een keuze hebt kunnen maken uit een van de soorten stucwerk moet je gaan kijken naar wie het gaat aanbrengen. Je kan het stucwerk zelf uitvoeren of de stucwerkklus uit handen geven aan een professionele stukadoor.

Wij adviseren om in ieder geval voordat je gaat beginnen met stucwerk bij bedrijven uit de regio informatie en prijzen te vergelijken. Onze site heeft hier een handige tool voor. Door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen kan je gratis en vrijblijvend beginnen met vergelijken.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 19 minuten geleden een offerte aangevraagd.X