Stucwerk drogen | Ikknapmijnhuisop.nl

Stucwerk drogen

Stucwerk drogen

Wanneer je bezig gaat met stucen of wanneer je net een muur hebt gestuct dan is een veelgestelde vraag: Hoe lang moet het stucwerk drogen? In dit artikel besteden we wat aandacht aan de doogtijd van stucwerk. Stucwerk drogen is iets wat op de juiste manier moet gebeuren om scheuren en andere problemen met het stucwerk te voor komen.

Meer informatie over stucwerk of gewoon prijzen vergelijken? Via deze site kan dit gratis en vrijblijvend door een offerte aanvraag formulier in te vullen.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Stucwerk drogen

Stucwerk drogen moet op de juiste manier gebeuren om problemen zoals scheuren in het stucwerk te voorkomen. Stucwerk bestaat uit een groot gedeelte uit water wanneer het net is aangebracht. De exatcte hoeveelheid water hangt af van het mengsel wat is gebruikt om te stucadoren. Nadat het stucwerk af is moet dit vocht gaan verdampen en uit het stucwerk trekken. Hoe lang het duurt voordat je stucwerk droog is hangt van meerdere factoren af. De verschillende factoren die de droogtijd van stucwerk bepalen zijn de volgende:

  • Materiaaldikte
  • Samenstelling van stuc
  • Omgevingstemperatuur stucwerk
  • Luchtvochtigheid in de ruimte
  • Ventilatie van de ruimte

Materiaaldikte: De dikte van het aangebrachte stucwerk is alles bepalend voor de droogtijd. In de regel geld hoe dikker de laag met pleister hoe langer het duurt voordat al het vocht er uit is

Samenstelling van de pleister die wordt gebruikt: Elk type pleister heeft een  aparte bijzondere samenstelling die specifiek wordt afgestemd op het te stuccen oppervlak en op de ruimte waar het stucwerk wordt toegepast. De hoeveelheid vocht in het mengsel bepaald onder andere de lengte van de  droogtijd

Omgevingstemperatuur stucwerk: De temperatuur van de ruimte waarin is gestuukt is erg belangrijk. Het moet het liefst niet te warm of te koud zijn. Veel mensen zetten de verwarming op vol om het stucwerk sneller te laten drogen. Door dit te doen droogt het stucwerk inderdaad sneller, maar ontstaat er ook een verhoogde kans op scheuren in het stucwerk. Het beste is om een constante temperatuur te genereren van 20 graden in de ruimte. Het is verstandig om dit te overleggen met een professional.   

Luchtvochtigheid in de ruimte: Zorg ervoor dat de gestuukte ruimte voldoende wordt geventileerd zodat het vocht kan worden afgevoerd. Doordat het water verdampt zal het in de lucht gaan hangen en heeft het een uitweg nodig anders blijft de ruimte vochtig. Hoe droger de lucht hoe sneller het stucwerk zijn vocht kan afgeven.

Advies van experts in stucwerk

Gratis advies en prijzen vergelijken? Door het onderstaande formulier in te vullen kan je meteen aan de slag en vergelijk je verschillende stucadoors bedrijven met elkaar. 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 28 minuten geleden een offerte aangevraagd.X