Behang Afstomen | behang verwijderen

Behang afstomen en behang verwijderen

Behang afstomen en behang verwijderen

Behang afstomen en behang verwijderen zijn dingen die vaak moeten gebeuren bij je huis opknappen of je huis verbouwen. Een van de beste manieren van behang verwijderen is het behang af te stomen door middel van een stoomapparaat.

Doordat de behanglijm in aanraking komt met de hete stoom laat de behang lijm makkelijk los en is behang verwijderen zo gepiept. (bij vinyl behang eerst de vinyllaag wegsteken)

Vraag gratis en vrijblijvend behang verwijderen informatie en prijzen van verschillende bedrijven in de regio op via deze site.

Het gebruik van een stoomapparaat:

Bij de meeste bouwmarkten kunt u een stoomapparaat huren, uiteraard zit hier dan ook een gebruiksaanwijzing bij over hoe het stoomapparaat te gebruiken en behang verwijderen. Het komt hier op neer: Vul het apparaat met water, sluit het aan, wacht tot het water de juiste temperatuur heeft behaald (zodra er stoom uit de mond komt), houdt de mond ongeveer 30 seconden op het behang en steek hierna met een spatel het behang af, dit is één van de beste manieren van behang verwijderen.

Het gebruik van een prikroller:

Als je merkt dat de stoom niet goed door het behang heen komt, is het nuttig om gebruik te maken van een prikroller. Als je hiermee over het behang rolt komen er allerlei kleine gaatjes in zodat de stroom of het afweekmiddel makkelijk bij de behang lijm kan.

De laatste restjes behang verwijderen:

Verwijder de laatste achtergebleven resten behang met behulp van een natte spons en een plamuurmes. Hele dunne laagjes kan je ook nog met schuurpapier weghalen. Hoe glad het behang moet zijn ligt aan wat je met de wand wilt doen.

Als de muur nog geverfd moet worden moet je de muur echt glad maken. Alle beschadigingen moeten gevuld worden met plamuur. Als er nieuw behang op komt dan hoeft het iets minder glad en precies.

let op:

Er komt bij het gebruik van een stoomapparaat veel vocht vrij, dek daarom de vloer goed af en zet een raam open zodat de vochtige stoom vervliegt. kijk eventueel hier voor een artikel over behang afweken.

Behang afstomen of verwijderen prijzen

steeds meer mensen laten hun woning behangen vanwege de aantrekkelijke prijzen en het vakmanschap. Wil je informatie en de prijzen op een rij? Vraag het dan meteen gratis en vrijblijvend aan door het onderstaande formulier in te vullen

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 8 minuten geleden een offerte aangevraagd.X