Stucwerk schoonmaken | Ikknapmijnhuisop.nl

Stucwerk schoonmaken

stucwerk schoonmaken

Je wilt in huis de wanden reinigen maar je hebt met stucwerk te maken. Stucwerk schoonmaken is een klus die je gemakkelijk zelf kan uitvoeren. Op internet is er niet heel veel te vinden over deze toch wel vaak voorkomende klus. Om de aantal jaren of wanneer je vlekken op het stucwerk hebt gekregen moet je stucwerk schoonmaken. Hoe je dit doe leggen we je in dit artikel uit.

Stucwerk schoonmaken

bij stucwerk schoonmaken moet je zorgvuldig te werk gaan. Het meeste stucwerk is glad of met een fijne korrel. Met name stucwerk met een fijne korrel is wat lastiger te reinigen dan glad stucwerk. Door de korrel kan je niet zomaar met een doek of spons gaan reinigen, er blijven dan vaak allemaal restjes achter die blijven hangen door de (scherpe) korrels.

Schoonmaakmiddelen voor stucwerk

Er zijn speciale middel te koop om je stucwerk goed schoon te krijgen. Deze middelen om stucwerk schoon te maken kan je bij de bouwmarkt kopen. Behalve de speciale middeltjes kan je ook gewoon met huishoudelijke schoonmaakmiddelen stucwerk reinigen. Trouwens het beste is om eerst een vlek op het stucwerk te reinen met lauw water. Wanneer dit niet lukt probeer dan de huishoudelijke schoonmaakmiddelen en vervolgens de speciale middelen.

Sierpleister & spuitwerk weer als nieuw! Door aanslag van roken, stoken maar ook koken worden ongeverfde wanden van sierpleister, stucwerk, spackspuit-, schuurwerk en plafondplaten vuil. Deze materialen verven is duur, veel werk en het is moeilijk om een mooi en gelijkmatig resultaat te krijgen. De beste en eenvoudigste oplossing is HG sierpleisterreiniger. Eenvoudig aan te brengen met verf- of schuimroller, even laten intrekken en klaar! Resultaat: hagelwit sierpleister! (bron HG)

Voor dat je gaat schoonmaken op een plek die vol in het zicht zit, is het verstandig om eerst op een kleine plek uit het zicht de schoonmaakmiddelen te testen. It doe je omdat sommige middelen een vlek erger kunnen maken of niet goed passen bij het stucwerk. Wanneer je een lelijke plek op je stucwerk krijgt door het schoonmaken ben je verder van huis. Lees alles over stucwerk : https://ikknapmijnhuisop.nl/stucwerk/ 

Materiaal voor het reinigen van stucwerk

Voor het reinigen van stucwerk kan je het beste gebruik maken van een doek die niet pluist, een spons of een borstel. Zeker wanneer je stucwerk met korrel reinigt is het handig om een borstel te gebruiken. De borstel die we aanraden zijn een nagelborstel of schrobborstel. Als spons gebruik je geen schuurspons (de groen gele) maar een gewone schoonmaak spons. Eventueel kan je aan het water wat schoonmaak ammonia toevoegen. Het ruikt niet zo lekker maar doet wel zijn werk.

Hoe ga je te werk?

Neem een emmer met lauw/warm water met daarin wat schoonmaakmiddel (stucwerk schoonmaken eerst proberen met alleen water). Neem de borstel of spons (een spons gebruik je voor vlak stucwerk en de borstel gebruik je vaker bij grof stucwerk) maak deze vochtig en bewerk de plek die schoongemaakt moet worden. Ga bij stucwerk schoonmaken zorgvuldig te werk. Dep voorzichtig met de spons en veeg met kleine rustige vegen zonder al te veel druk de vlek weg. Bij het gebruik van een borstel ga je hetzelfde te werk, borstel met niet al te veel druk de vlek weg. 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 5 minuten geleden een offerte aangevraagd.X