Dakgoot reinigen | Dakgoot schoonmaken informatie

Dakgoot reinigen

Dakgoot reinigen: het goed onderhouden en reinigen van dakgoot zorgt ervoor dat je voor een hoop problemen kan voorkomen. De dakgoot reinigen is niet iets waar je dagelijks aan denkt. Toch is het goed om een dakgoot reinigen op te nemen in je schoonmaak planning van het huis.

Een dakgoot reinigen kan je zelf doen of je kan het uitbesteden aan een vakman. Een dakgoot reinigen moet doorgaans twee en minimaal een keer per jaar gedaan worden.

Wil je je dakgoot laten reinigen door een professional en tips en informatie ontvangen over het onderhoud van je dak. Vraag dan via deze site gratis en vrijblijvend informatie en prijzen op.

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Dakgoot reinigen algemeen

In Nederland regent het regelmatig. Om ervoor te zorgen dat dit water goed wegkomt en niet zomaar van een dak afklettert maakt men gebruik van een dakgoot in combinatie met een regenpijp.

Door het gebruik van een dakgoot en regenpijp om het water te laten wegvloeien wordt het huis beschermd tegen water overlast.

Behalve dat er regenwater in de dakgoot terechtkomt en worden opgevangen zie je ook vaak dat er blad of vuiligheid in terechtkomt. Bladeren en ander vuil zorgt ervoor dat het water niet goed meer kan wegvloeien.

Vandaar dat het goed is om op tijd met je dakgoot reinigen te beginnen. Wanneer je te lang wacht met een dakgoot reinigen zal het water niet meer wegvloeien als bedoeld en alsnog zorgen voor wateroverlast.

Dakgoot reinigen stappen

het reinigen van een dakgoot kan je verdelen in twee stappen.

  • Allereerst moet al de bladeren en los vuil wat in de dakgoot ligt verwijderd worden dit kan je doen met je handen of door een schepje te gebruiken.
  • Nadat al het vuil is verwijderd is het goed om de groot en de regenpijp nog even goed doorspoelen dit kan je gewoon doen met een tuinslang of door een emmer (eventueel heet) water er doorheen te spoelen.

Wanneer je merkt dat het water niet goed doorstroomt via de regenpijp dan kan het zijn dat deze verstopt is. Probeer voorzichtig de verstopping te verwijderen door met een ijzerdraad een haak te maken en het vuil omhoog te trekken of wanneer dit niet lukt door te steken en naar beneden te manoeuvreren.

Spoel vervolgens weer door met water. Wanneer dit geen resultaat oplevert is het verstandig om de regenpijp te demonteren om het probleem te verhelpen. In de toekomst kan je nu door tijdig te dakgoot te reinigen dit probleem voorkomen.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X