Dakpan vervangen | Ikknapmijnhuisop.nl

Dakpan vervangen

dakpan vervangen

Het is een klus die niet vaak voorkomt, maar wanneer nodig wel snel moet gebeuren.

Een dakpan niet op tijd vervangen kan grote gevolgen hebben. De risico’s van een dakpan niet op tijd vervangen zijn vooral waterschade.

Een dakpan vervangen kan allerlei redenen hebben, de dakpan kan kapot zijn, niet de juiste kleur hebben of verkeerd liggen.

In dit artikel lees je meer over een dakpan vervangen.

Wanneer een dakpan kapot is (vaak gescheurd) dan kan dat zorgen voor een daklekkage. Wanneer je een daklekkage hebt moet je snel handelen en de pannen controleren op barsten.

Wat je in ieder geval nodig hebt voor deze klus is een stevige ladder die lang genoeg is om op het dak te komen (via een dakkapel op het dak klimmen kan trouwens ook).

Veiligheid gaat voorop dus wees voorzichtig en voer de klus met zijn tweeën uit, zo kan een iemand de ladder vasthouden en de ander klimmen.

Deze klus liever voordelig professionele laten uitvoeren? Vergelijk dan scherpe dakpan vervangen prijzen via onze site bij bedrijven uit de regio.

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Dakpan vervangen:

Wanneer je de kapotte dakpan hebt gevonden dan kun je deze dakpan vervangen. Wanneer je er achter komt dat er alleen een dakpan is verschoven dan leg je ze weer recht.

Als je geen verschoven of gebroken dakpannen ziet dan wordt het iets lastiger. Kijk op de hoogste plek van waar de lekkage zichtbaar is onder de dakpannen of je vochtige plekken ziet.

Op deze manier kun je een lekkende dakpan ontdekken en vervangen. Wanneer je meerdere lekkende of kapotte dakpannen hebt op je dak is het handig om ze even te markeren.

Dakpan verwijderen:

Verwijder de kapotte dakpan. Doe dit zorgvuldig en voorzichtig, til de dakpan boven de kapotte pan omhoog en probeer de kapotte dakpan er onder vandaan naar beneden te treken.

Vervolgens doe je tussen de bovenste pan en de panlat een stukje hout. Til vervolgens de pan naast de lekke pan op (dus waar de lekke pan onder ligt) en doe hetzelfde.

Nu kun je de pan een beetje kantelen en voorzichtig onder de hele dakpannen vandaan trekken. Leg de kapotte pan aan de kant  wanneer dit is gelukt.

(pas op dat de dakpan die je gaat vervangen niet naar beneden valt)

Plaats vervolgens de nieuwe dakpan op de plek waar de kapotte dakpan lag. Met een beetje geluk krijg je deze er makkelijk in met de ruimte die je hebt gecreëerd voor het verwijderen van de kapotte dakpan.

Dakpan vervangen kosten:

De prijzen voor het vervangen van een dakpan vallen reuze mee. Misschien kun je zelfs meteen een dakpannen rondom mee vervangen.

Als je toch op het dak bent check dan meteen de omliggende pannen op gebreken en vervang ze waar nodig.

Soort dakpan:Prijs per m2
Betonnen dakpan€ 45
Keramische dakpan€ 55

De gemiddelde levensduur van een dakpan ligt rond de 40 jaar. Bespaar door prijzen te vergelijken!

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Dakpannen vervangen uitbesteden:

Deze klus uitbesteden scheelt je een hoop moeite en je weet zeker dat de klus goed wordt uitgevoerd.

Een dakpan laten vervangen hoeft niet zoveel meer te kosten. Vergelijk door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend prijzen van verschillende professionele bedrijven uit de regio.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X