Glazen dakpannen | Ikknapmijnhuisop.nl

Glazen dakpannen

Glazen dakpan zonne-energie

Had jij al gehoord van glazen dakpannen? Glazen dakpannen zijn misschien wel de trend voor de toekomst als het gaat om licht en energie. Glazen dakpannen kunnen worden gebruikt als vervanger voor de standaard betonnen of keramische dakpan.

Sinds 2015 Zijn glazen dakpannen te verkrijgen op de Nederlandse en Belgische markt. De glazen dakpannen zijn ontwikkeld door Zweeds bedrijf genaamd Soltech Energy. Het bedrijf heeft verschillende oplossingen bedacht om zonne-energie optimaal te benutten. De glazen dakpan is een van hun nieuwste ontwikkelingen als alternatief of toevoeging op zonnepanelen.

Glazen dakpannen:

Zijn glazen dakpannen in de toekomst niet meer weg te denken uit het straatbeeld? Wij zijn nog niet helemaal overtuigd, maar het wel een slimme oplossing. Behalve dat glazen dakpannen je woning een unieke uitstraling geven worden glazen dakpannen voornamelijk ingezet om op energieverbruik te besparen. Aangezien energieverbruik ons allen aangaat (gaat het niet om het milieu dan wel om de portemonnee) vonden wij het leuk om ons in dit nieuwe fenomeen te verdiepen.

Waarom glazen dakpannen?

Door het gebruik van glazen dakpannen kan je optimaal de aanwezige zonne-energie benutten. De ontwikkelde dakpannen van Soltech Energy zijn speciaal ontwikkeld om de warmte en energie van zonlicht op te slaan. Deze energie en warmte kunnen we worden doorgegeven aan verschillende systemen die het huis verwarmen of van energie voorzien (beiden is ook een optie).

Voordelen glazen dakpannen:

Hieronder nog even een opsomming met de voordelen van een glazen dakpan:

  • licht
  • goedkoop
  • uniek uiterlijk
  • slaat energie op
  • duurzaam geproduceerd
  • gaat langer mee dan een traditionele dakpannen

De techniek achter glazen dakpannen van Soltech Energy:

Er Zijn verschillende manieren om de glazen dakpannen toe te passen. Een ervan is de glazen dakpannen te installeren bovenop een zwart nylon doek. Het zwarte nylon doek onder de dakpannen is ideaal om de warmte van de zon te absorberen. Door handig gebruik te maken van luchtsleuven kan de warme lucht die vrijkomt gebruikt worden om bijvoorbeeld water op te warmen.

Behalve werken met het zwarte nylon doek, kunnen de glazen dakpannen ook over zonnepanelen geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat de daken van bestaande woningen er mooier uit zullen gaan zien. Zonnepanelen zijn voor veel mensen namelijk nog steeds een doorn in het oog. Doordat de dakpannen alle zonne-energie doorgeven gaat er niets verloren.

Een combinatie van de bovengenoemde technieken is ook mogelijk. Zonnepanelen kunnen vaak niet over het gehele dak geplaatst worden. Glazen dakpannen met zwart nylon doek wel. Dus eventueel ook om de zonnepanelen heen. Al met al zijn we weer een stap dichterbij de energie-plus woning.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 15 minuten geleden een offerte aangevraagd.X