Zonnepanelen | Waarom zonnepanelen gebruiken | Zonne-energie

Waarom zonnepanelen gebruiken?

Waarom zonnepanelen

Een aantal jaren geleden waren zonnepanelen nog niet echt aanwezig in het straatbeeld maar nu iedereen een steentje bij draagt aan het zorgen voor het milieu en wilt besparen op de energiekosten zie je zonnepanelen steeds vaker.

Ondanks dat je zonnepanelen vaker tegenkomt weten veel mensen nog niet wat nu precies het voordeel is om te gaan leven van zonne-energie.

In dit artikel geven we vijf belangrijke redenen om zonnepanelen te installeren op of in je huis.

Meteen besparen op je energierekening vraag via deze site informatie en prijzen op.

Zonnepanelen prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Geld besparen met zonnepanelen:

Door gebruik te maken van zonne-energie bespaar je niet alleen geld maar ook in de toekomst. De schatting is namelijk dat de energieprijzen zullen blijven stijgen (ondertussen betalen vergeleken met 2001 zo’n 75% meer aan energiekosten).

Het gebruik van zonnepanelen zorgt ervoor dat een groot gedeelte (of alles) van de energie kosten op slot wordt gezet. Dit houdt in dat je zeker weet wat je blijft betalen voor je energie in huis.

Of de energiekosten nu blijven stijgen of niet, door gebruik van zonne-energie zijn jou energiekosten altijd hetzelfde. (Wanneer er eventueel overtollig opgewekte stroom is kan het ook nog eens verkocht worden. Op deze manier verdien je ook nog eens terug op de aanschafprijs van je zonnepanelen).

Zonnepanelen Verhogen de waarde van je huis

Het gebruik van zonne-energie bespaart niet alleen op de energierekening, maar verhoogt ook nog eens de waarde van je huis. In sommige gevallen kan de waardevermeerdering van de woning zelfs oplopen tot boven de kosten waarvoor je toen de tijd de installatie hebt gekocht.

Zonnepanelen zijn een duurzame investering zeker gezien de stijgende energieprijzen zal de waarde van je woning door het gebruik van zonne-energie ook toenemen omdat de vraag naar energiezuinige woningen ontzetten toeneemt.

Er komt een tijd dat het aangeven van een energielabel bij de verkoop van je woning verplicht zal zijn, als dit het geval wordt zal je zien dat op het punt van energie je voordeel hebt op de concurrent met een lage energie label.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk:

Iedereen weet van het klimaat probleem waar de wereld op dit moment mee kampt. Als er niet drastisch iets veranderd in ons energieverbruik krijgen we te maken met grote gevolgen.

Door het gebruik van zonnepanelen draag je op een milieuvriendelijke energiebesparende manier een steentje bij aan een beter milieu (een beter milieu begint bij jezelf). Zie ook het volgende artikel: Duurzaam wonen

Subsidie op zonnepanelen:

De overheid heeft samen met de Stimuleringsregeling Duurzame Energie verschillende subsidies beschikbaar gesteld. De bepaalde subsidie op zonnepanelen voor het gebruik van zonnepanelen bestaat nu uit een premium van 33 cent per kWh op de teruglever-vergoeding aan het energiebedrijf. De subsidie op de zonnecollectoren bestaat uit een toelage op de aanschafkosten, die in de meeste gevallen rond de 700 euro ligt.

Zonnepanelen offerte aanvragen:

Is het plaatsen van zonnepanelen ook in jouw voordeel? Vraag hieronder meteen zonnepanelen informatie en prijzen op om erachter te komen

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 5 minuten geleden een offerte aangevraagd.X