LED verlichting in huis | Energiebesparen op verlichting

Energie besparen met LED verlichting

Energie besparen met LED verlichting

Verlichting heeft een heleboel functies. Zo stimuleert het ons bijvoorbeeld, stelt het ons op ons gemak en laat het ons een gezellige sfeer ervaren. Er is over het algemeen een breed aanbod aan verlichting, die ervoor zorgt dat je je huis naar eigen inzicht en helemaal naar je eigen wens kan verlichten.

De juiste verlichting stelt je in staat om de omgeving aan te passen aan je gemoedsstemming of activiteit. Wil je graag een boek lezen of werken? Dan heb je daarbij wellicht graag een wat fellere lamp nodig. Wil je je ontspannen en je helemaal thuis voelen? Neem dan bijvoorbeeld spotjes met een dimmer om sfeerverlichting te creëren.

De laatste jaren is men op wereldschaal bezig met het besparen van energie. LED technologie is hiervoor een geweldige uitkomst. LED lampen hebben geheel nieuwe normen voor de hoeveelheid energie die verbruikt wordt per vierkante meter. Door de uitvinding van LED hoeft men niet meer noodzakelijkerwijs gebruik te maken van milieuonvriendelijke stoffen. Daarnaast gaan LED’s wel tot drie keer langer mee: een besparing op je levensonderhoud dus, maar ook in de portemonnee. Ook het feit dat de lage warmte opbrengst ervoor zorgt dat het gebouw minder koeling vereist, draagt bij aan de besparing.

Ledverlichting kan worden toegepast in een nieuwe woning, maar kan ook eventueel eenvoudig achteraf worden geïntegreerd. Systemen met LED verlichting zijn op meerdere manieren voordelig: ze hebben een langere levensduur, er is minder afval en je hoeft minder vaak te vervangen. Kortom: een overstap naar ledverlichting levert flinke kostenbesparingen op en draagt bij aan een beter milieu. Duurzaam leven 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 16 minuten geleden een offerte aangevraagd.X