Verlichting eethoek | Ikknapmijnhuisop.nl

Verlichting eethoek

Verlichting eethoek. De eettafel staat tegenwoordig bij veel gezinnen in de huiskamer. De eettafel is een plek waar je vaak zit om te eten natuurlijk, maar je gebruikt de tafel ook voor andere situaties, zoals het lezen van de krant. Het is daarom van belang om eetkamer verlichting te kiezen die je kunt aanpassen aan verschillende omstandigheden. Bij de meeste mensen hangt er een hanglamp boven het midden van de eettafel. Belangrijk hierbij is dat de lamp op de juiste hoogte hangt. De lamp mag niet in de weg hangen of verblinden, en het is natuurlijk wel fijn als iedereen rondom de tafel elkaar goed kan zien. Houd daarom ongeveer 55-60 cm boven de tafel aan. In plaats van een grote lamp, kun je natuurlijk ook kiezen voor een aantal kleine lampjes bij elkaar.

Een diner bij kaarslicht is natuurlijk altijd gezellig maar de ervaring leert dat je toch altijd tenminste één lamp nodig hebt om goed te kunnen zien, wel zonder de romantische sfeer van een intiem etentje te verstoren. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een sidetable te plaatsen en daarop één of twee schemerlampen te zetten.

Verlichting eethoek:

Verlichting in de eetkamer kun je op verschillende plekken plaatsen. Voor een wat meer dramatisch, sfeervol effect plaats je de lampen wat hoger. Dus bijvoorbeeld op een tafel of aan het plafond, ook kun je kiezen voor een staande lamp. Tafellampen zijn wel een goede aanvulling op hanglampen en kroonluchters, bijvoorbeeld als je goed licht wilt voor het maken van een puzzel of het lezen van een boek aan tafel. Rondom de eethoek kun je het beste kiezen voor lampen van maximaal 60 watt, of maak gebruik van een dimmer zodat je altijd die romantische sfeer kan creëren. Een peertje met een zilveren bovenkant kan voorkomen dat er een hinderlijke schittering ontstaat. En de laatste tip: kies je ervoor om meerdere lampen in de eetkamer te plaatsen dan hoeven dat natuurlijk niet exact dezelfde lampen te zijn, als de verlichting maar iets met elkaar gemeen hebben.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X