keukenverlichting

Keukenverlichting

verlichting in de keuken

Tegenwoordig is een keuken meer dan alleen maar een plek waar je eten klaarmaakt. Het wordt steeds meer gebruikt als leefruimte. Daardoor wordt de keukenverlichting in de keuken ook automatisch veranderd. Deze verlichting heeft een andere functie in de ruimte. In dit artikel lees je alles over keukenverlichting.

De centrale keukenverlichting en het werklicht in de keuken:

Op plekken waar je het eten voorbereid is het van belang om goed licht te hebben. Bijv. de spoelbak, waar je kookt en het werkblad. De keukenverlichting hoort zo te zijn dat het je niet verblind en dat het gelijkmatig is (meestal wordt er gekozen voor keukenverlichting met een dimmer). Ook is het belangrijk dat je handen geen schaduw vormen het op de plekken waar je werkt zodat je alles goed kunt zien.

Tl-lampen worden vaak gekozen voor het licht van het aanrecht. Deze lampen verspreiden het licht gelijkmatig over de plek waar je werkt (het werkblad of aanrechtblad). Deze keukenverlichting wordt vaak onzichtbaar verwerkt in de onderkant van de kastjes die boven het aanrecht hangen.

Verlichting boven de eettafel:

Meestal wordt de eettafel ook voor andere dingen gebruikt, zoals werk en hobby’s. Het licht boven de eettafel is daarom vaak multifunctioneel. Door een dimmer te gebruiken kun je de lichtsterkte bepalen bij wat je op dat moment aan het doen bent.

Soms kan het zijn dat je keuken het verlengde is van je woonkamer. In dat geval kun je kiezen voor een gezellige,sfeervolle keukenverlichting in de keuken. Dit maakt de ruimte wat aantrekkelijker.

Halogeenverlichting in de keuken:

Halogeenverlichting is handig in de keuken omdat het genoeg licht geeft om je eten voor te bereiden. Deze vorm van keukenverlichting wordt vaak in combinatie gebruikt met een dimmer zodat je een gezellige sfeer kunt creëren.

Halogeen keukenverlichting verlichting kun je ook gebruiken om voorwerpen in je keuken wat meer in ’t licht’ te zetten. Vaak worden er een rij spots in de onderkant van de boven keukenkastjes geplaatst. Ook kunnen ze in de kast worden bevestigd zodat je licht hebt in de kastjes zelf.

Sfeer en vloerverlichting in de keuken:

Sfeerverlichting in de keuken wordt elke keer belangrijker omdat de keuken steeds vaker wordt gebruikt als verlengde van de woonkamer. Vloerverlichting als keuken verlichting is een aanrader om sfeer te creëren, het is naast sfeervol ook erg praktisch.

Als je keukenkastjes hebt met glas erin kun je bijv. lampjes aan de binnenkant plaatsen, zo leg je een accent op één van de onderdelen in je keuken. Het is gelijk ook duurzaam omdat je niet meer het grote licht hoeft aan te zetten om iets uit één van de kastjes te halen.

LED-verlichting in de keuken:

LED-keukenverlichting in de keuken wordt steeds vaker gebruikt, men noemt het ‘het licht van de toekomst’. Deze vorm van keukenverlichting kan bijna niet breken en als het licht aanstaat kun je het nog steeds vasthouden, het wordt niet warm. LED-lampen gaan ongeveer tien jaar mee en daardoor is het erg duurzaam. Het licht van de LED-lamp is erg decoratief en helder. Doordat je de LED-lamp direct aan kunt sluiten op een energiebron is het erg milieuvriendelijk.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 26 minuten geleden een offerte aangevraagd.X