Keukenachterwand | Materialen keukenachterwand

Keukenachterwand

wat te doen met de keukenachterwand?

De keukenachterwand van de keuken moet hygiënisch, sterk en praktisch zijn omdat hij veel functies heeft. Boven de kookplaat en de aanrecht is het handig om een muur te hebben die je makkelijk kunt schoonmaken.

Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende materialen zoals: tegels, glas of metaal. Voor de rest van de keuken is het geen probleem om een muur te hebben die gestuukt is.In dit artikel beschrijven we de materialen die vaak gebruikt worden voor de keukenachterwand.

Een keukenachterwand met tegels:

Bij de keuken achterwand kun je gebruik maken van tegels. De tegels komen niet meer vaak voor omdat de voegen tussen de tegels moeilijk schoon te maken zijn. Eén van de voordelen voor een keuken achterwand is dat er een groot assortiment is, je kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten tegels. Ze zijn duurzaam omdat ze goed tegen water en vetten kunnen en de kleur blijft goed zitten. Ook zijn ze sterk en ze slijten niet snel.

Vergelijk scherpe prijzen van goedkope tegelzetters via onze site gratis en vrijblijvend. Bespaar flink op de kosten!

Een keukenachterwand van glas:

Om een moderne uitstraling te creëren in je keuken, kun je het beste voor de achterwand van je keuken gebruik maken van spiegel of glas. Dit materiaal is erg handig en hygiënisch omdat je het goed kunt schoonmaken. Bij spiegelwanden wordt vaak een donkere kleur gebruikt, zoals: grijs of brons. Bij glazen wanden heb je verschillende kleuren.

Een keukenachterwand van kunststof of RVS:

Tegenwoordig wordt er in veel soorten keukens (landelijk, design of modern) gebruik gemaakt van kunststof of roestvrij staal voor de keukenachterwand. Beide materialen passen goed bij de strakke belijning van een design of moderne keuken. Doordat rvs onderhoudsvriendelijk en stijlvast is, is het tegelijkertijd ook erg duurzaam.

Omdat kunststof veel verschillende soorten kleuren heeft kun je het goed afstemmen in de huidige keuken. Je kunt de kleuren combineren maar je kunt ook voor één kleur kiezen. Als je de kleuren combineert krijg je een wat gewaagder effect.

Een keukenachterwand met verf:

De laatste tijd zie je vaker dat veel achterwanden worden geschilderd. Dit wordt vaak met een hoogglans verf gedaan. Voor de keukenachterwand wordt een speciale verfsoort gebruikt, deze is goed te onderhouden en heeft een lange levensduur. Benieuwd naar de kosten van het schilderen van je keukenwand? Lees er hier meer over.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X