Keukenfrontjes | Verschillende keukenfrontjes

Verschillende keukenfrontjes

keukenfrontjes uitkiezen

De uitstraling van je keuken wordt bepaald door de keukenfrontjes, dit is namelijk wat iedereen als eerste ziet van de keuken. Het maakt niet uit welke stijl je kiest, of je nu kiest voor een landelijk keuken, een moderne keuken, een klassieke keuken of een design keuken.

Als hier een keuze in maakt laat je dan niet alleen leiden door de kleuren en ontwerpen, maar let ook goed op het materiaalgebruik voor de keukenfrontjes. Het ene materiaal van het keukenfrontje leent zich voor intensiever gebruik dan de ander en de uitstraling wordt hier ook door bepaald. In dit artikel bespreken we de meest gebruikte materialen voor keukenfrontjes.

Houten keukenfront:

Houten keukenfrontjes ogen tijdloos en staan goed met bijvoorbeeld glas en roestvrij staal. Bij keukenfrontjes van hout kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, de meest gebruikte houtsoorten voor keukenfrontjes zijn: Eiken, perelaar, kerselaar, mahonie, notelaar, esdoorn en beuken. Let op: Het is belangrijk om na te gaan of de kastfronten zijn voorzien van een vet en zuurbestendige laklaag.

MDF keukenfront:

MDF wordt erg veel toegepast voor keukenfronten. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en allerlei afwerkingen, zoals fineer en kunststof. Daarnaast wordt MDF specifiek als body gebruikt voor keukens met gelakte fronten of ‘powder-coat’ afwerking. Dat komt doordat een MDF-plaat een gladde en fijne structuur heeft en zich daar dus goed voor leent. Belangrijk bij plaatmateriaal is met name de dichtheid. Hoe hoger de dichtheid van de geperste plaat, hoe steviger het materiaal.

Spaanplaat keukenfront:

Voor een afwerking met laminaat of melamine wordt in de regel spaanplaat als body gebruikt. Deze platen zijn samengesteld uit spaanders die wat ruwer zijn dan de vezels die worden gebruikt om de MDF-platen te persen. Dit zegt overigens niets over de kwaliteit van het plaatmateriaal. Het komt eenvoudigweg doordat deze afwerkingswijze geen gladde plaat als body vereist. Want, de aangebrachte melamine -of laminaatafwerking zorgt voor een ondoordringbaar en glad oppervlak.

Massieve kunststof keukenfront:

Een massieve kunststof keukenfront kom je nog niet vaak tegen (het product is onder andere vrij prijzig), maar soms worden keukens of bepaalde delen van het ontwerp, zoals de keukendeurtjes gemaakt van kunststof. Een van meest geschikte kunststofmaterialen daarvoor is Corian. Het kan in elke denkbare vorm of kleur worden gegoten en is ontzettend duurzaam. Eventuele krasjes op dit materiaal zijn gemakkelijk weg te werken. Corian wordt al veelvuldig gebruikt voor keukenwerkbladen.

Andere materialen keukenfronten:

Je kunt keukenfronten ook eventueel nog in andere materialen krijgen bijvoorbeeld een glazen front of van roestvrij staal. Kenmerkend voor deze materialen is dat ze zeer sterk zijn en vrijwel onderhoudsvrij. Je kunt ook je keuken renoveren door middel van je keukenkastjes te schilderen

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X