Nieuwe keuken kopen | Tips over de aanschaf van een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken kopen

Een nieuwe keuken kopen

Bij het opknappen van je woning of je huis opknappen komt de keuken al snel aan bod. Ben je nog wel blij met de huidige keuken of wil je wat anders? Er zijn drie opties: de huidige keuken behouden, je keuken renoveren of een nieuwe keuken kopen. In dit artikel gaan we het hebben over het kopen van een nieuwe keuken.

De nieuwe keuken moet natuurlijk zorgvuldig worden uitgezocht binnen je budget en moet voldoen aan de eisen. Met de keuken ga je de bestaande keuken renoveren. Een nieuwe keuken kies je zorgvuldig binnen je budget en eisen. Denk goed na over de functie, de sfeer en het gebruik. Welke stappen neem je en waar kun je op letten tijdens je zoektocht naar een nieuwe keuken?

Nieuwe keuken kopen – Budget bepalen 

Het kopen van een nieuwe keuken kost natuurlijk geld. De stappen die je neemt in het kopen van een nieuwe keuken zijn hiervan afhankelijk . Houd niet alleen rekening met de aanschaf van een nieuwe keuken maar ook met de montage van de keuken en eventueel het omleggen van de leidingen om de keuken te plaatsen.

Als je budget niet toereikend is voor het plan wat je wilt realiseren kijk dan eens naar een verbouw financierings plan dit kan nog wel eens aantrekkelijk zijn in bepaalde situaties zeker als dat wat je wil doen waarde toevoegt aan je woning (keuken verbouwen kosten)

Nieuwe keuken kopen – Wensen

Nadat je je budget bepaalt voor een nieuwe keuken kun je bepalen wat je wensen zijn van de nieuwe keuken. Als je je wensen gaat invullen moet je nadenken over het volgende :

Nieuwe keuken kopen – Functie keuken

Waar wordt de keuken voor gebruikt? Natuurlijk om te koken maar moet er ook geleefd in de keuken of gegeten worden dan moet je al rekening houden met ruimte voor een tafel of eventueel een kookeiland. Voor hoeveel personen moet de keuken bestemd zijn en moet er rekening gehouden worden met kinderen bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal vragen die je moet stellen over de nieuwe keuken om zo de functie te bepalen en deze op je wens af te stemmen.

Nieuwe keuken kopen – Sfeer bepalen

Om de sfeer te bepalen die de nieuwe keuken gaat uitstralen, kun je inspiratie opdoen in tijdschriften, brochures en natuurlijk het internet (deze website) Bij veel keuken bedrijven kun je gratis een keukenboek aanvragen met sfeer afbeeldingen en informatie. De meeste bedrijven verkopen keukens in alle bekende stylen B dus moderne strakke keukens, landelijke keukens. Goeie tip om de sfeer weer te geven is het maken van een moodboard. Plak hiervoor knipsels, foto’s en kleuren op een plaat en zie zo duidelijk vorm gegeven de sfeer ontstaan.

Nieuwe keuken kopen – Wat niet mag ontbreken in de keuken

Maak voordat je op pad gaat om een keuken te kopen een lijst met dingen die in jouw keuken sowieso niet mogen ontbreken (je moet hier dan ook geen concessies in doen). Wil je bijvoorbeeld inbouw apparatuur? Of heb je speciale ruimte in de keuken nodig?

Nieuwe keuken kopen – Keuken showrooms bezoeken

Nadat je over alle voorgaande punten hebt nagedacht kun je keuken showrooms gaan bezoeken. Er is maar één manier om erachter te komen welke leverancier of keuken merk het beste bij jou of je keuken wens past. Het beste kun je naar een grote meubelboulevard gaan omdat daar een aantal keuken showrooms bij elkaar zitten. Verzamel hier zoveel mogelijk aanvullende informatie als voor sortering om een nieuwe keuken te kopen.

Tip: laat je niet verleiden door allerlei tijdelijke acties bijvoorbeeld een geluks weekend je krijgt alleen dat weekend een X percentage korting, neem van ons aan elk weekend is een geluks weekend!

Nieuwe keuken kopen – Keukenontwerp laten maken

In de showroom kunnen de verkopers een keuken ontwerpen om te laten zien wat er mogelijk is met de ruimte waar de keuken moet komen te staan. Vaak geven zij handige informatie en tips waar je zelf nog niet aan had gedacht. Om tot een goed keukenontwerp te komen is het raadzaam om het volgende mee te nemen:

  • De budgetberekening
  • Moodboard (foto ervan) met sfeer- en indeling-ideeën
  • Wensenlijst
  • Een duidelijke plattegrond met alle maten van de ruimte (vaak willen ze dit zelf nog nameten omdat de tekeningen niet altijd kloppen)

Nieuwe keuken kopen – Onderhandelen over de keuken prijs

Onderhandel altijd over de prijs bij de aankoop van een nieuwe keuken als dit niet mogelijk is volgens de verkoper dan kan je aangeven dat je verder gaat kijken vaak komen ze je dan ineens wel tegemoet. Een beetje druk zetten loont vaak je zult het zelf zien als je wacht met het zetten van je handtekening onder het koopcontract. De meeste verkopers zullen er alles aan doen om jou op dat moment te laten tekenen (ze weten immers dat als dat niet meteen gebeurt ze jou als klant kunnen verliezen) Het is een kwestie van durven, maar als je het niet doet ben je een dief van je eigen portemonnee. (Als je een keuken in Duitsland koopt is dit niet het geval daar is vaak de prijs gewoon de prijs).

Tip: Laat altijd ontwerp en offerte maken bij meerdere leveranciers. Toon dan bij de leverancier van je keuze de verschillen en je zult zien dat afdingen een stuk gemakkelijker gaat!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X