Lichtplan maken | Ikknapmijnhuisop.nl

Lichtplan maken

Bij het inrichten van een woning of andere ruimte wordt in eerste instantie gedacht aan een nieuwe indeling, eventueel nieuwe meubels, verven of behangen of een nieuwe vloer. Echter, de sfeer in uw woning of een ruimte wordt grotendeels bepaald door verlichting.

Dit lijkt gemakkelijk te bepalen, maar kan in de werkelijkheid nog best tegenvallen! Er bestaat namelijk niet voor niets iets als een ‘lichtplan’ om te bepalen met welke verlichting een ruimte het beste tot zijn recht komt.

Lichtplan maken

In een lichtplan komt de lichtverdeling (waar in de ruimte moeten aansluitpunten komen, moet er rekening gehouden worden met de plaatsing van bijvoorbeeld spotjes) aan de orde, evenals de levensduur van de lamp en of er functioneel licht of juist sfeerverlichting moet komen. De lichtintensiteit (dimlicht) en of het licht aansluit bij de sfeer, inrichting en functie van de ruimte is tevens goed om vooraf over na te denken. Hiermee zijn uw wensen reeds op papier gezet en ook het budget hou je hiermee enigszins onder controle. Voor het lichtplan gebruik je een plattegrond om aan te geven welke verlichting waar dient te komen. De ruimte waar de eettafel staat vraagt om een ander soort verlichting dan de keuken of de kamer waar je studeert/werkt.

Het is dus wel degelijk praktisch en verstandig om voorafgaand aan een verbouwing of restyling van je woning een lichtplan op te (laten) stellen door iemand die zich hierin gespecialiseerd heeft. Er zijn uiteraard ook op dit gebied specialisten die uitgebreid geschoold zijn om te zorgen dat jouw huis optimaal ‘verlicht’ is en de lichtpunten op de juiste punten zitten binnen alle ruimten. Een lichtplan geeft inzicht in de vele lichtpunten en de soorten lampen die gebruikt zullen worden om de sfeer te verhogen. De kosten voor een lichtplan liggen tussen de 85 en 250 euro. Bij een ZZP’er of afgestudeerde student betaal je uiteraard minder voor je lichtplan, dan bij een bedrijf dat dit lichtplan voor je op moet stellen.

Lichtplan maken offertes opvragen

Ook als je offertes op wilt vragen voor een lichtplan, kan je onderstaand formulier invullen. Bedrijven uit de regio Kunnen dan op je aanvraag reageren en je een offerte aanbieden of overleg plegen over uw wensen. Dit kan je uiteindelijk tot wel 40% voordeel opleveren. Het verplicht je tot niets en is gratis en geheel vrijblijvend. Wij helpen je op weg, wat wil je nog meer?

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X