Interieur design | Ikknapmijnhuisop.nl

Interieur design

Als interieurdesigner ben je de schakel tussen de klant en de aannemer die uiteindelijk de verbouwing of (grootscheepse) restyling zal gaan uitvoeren. Als interieurdesigner/binnenhuisarchitect volg je de opleiding ‘interieur design’.

Deze opleiding zorgt ervoor dat je bevoegd bent om mensen te helpen met het opzetten van een plan om hun huis weer geheel naar wens te maken of te zorgen voor vernieuwing.

Een interieurdesigner en een binnenhuisarchitect doen in principe hetzelfde werk, alleen een binnenhuisarchitect staat ingeschreven bij het architectenregister. Zo weet je direct of je met een professionele en betrouwbare architect te maken hebt.

Architecten prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van architecten uit je regio!

Interieur design

Als eerste bespreekt de interieurdesigner de wensen en behoeften van de klant. Wil de klant meer leefgenot uit zijn/haar woonkamer halen of wil de klant graag meer lichtinval creëren?

Het is belangrijk om dat allemaal van tevoren te weten en deze wensen direct op papier te zetten. Vervolgens gaat de interieurdesigner zelf aan de slag met zijn of haar idn en combineert dit met de wensen van de klant. Hierna volgt een tweede afspraak.

De interieurdesigner legt zijn/haar plannen voor en de klant kan hier akkoord mee gaan of verdere aanpassing nodig achten.

Als de klant akkoord is, dan zorgt de interieurdesigner ervoor dat het aannemersbedrijf of de ZZP’er die de klus gaat uitvoeren op de hoogte wordt gesteld en de tekeningen voor de verbouwing/restyling gereed zijn, zodat de verbouwing kan gaan beginnen.

Denk er ook over na om een lichtplan te laten maken als de interieurarchitect hier niet zelf over begint. Veel mensen onderschatten de invloed van licht/lichtinval in een huis, maar licht bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in huis.

Een lichtplan geeft aan waar de lichtpunten het best tot zijn recht komen in jouw huis. Wil je meer informatie over het maken van een lichtplan? Lees dan het artikel Lichtplan maken.

Architecten prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van architecten uit je regio!

Interieur design offertes opvragen

Ook voor hulp bij het inschakelen van een interieurdesigner ben je bij ons aan het juiste adres. Door onderstaand formulier in te vullen, zorgen wij ervoor dat bedrijven de kans hebben om jou een offerte aanbod te doen.

Sommige bedrijven zullen contact opnemen met vragen over je specifieke wensen, zodat ze je direct een aanbod op maat aan kunnen bieden.

Door onderstaand formulier in te vullen zit je nergens aan vast, maar bieden we je wel de kans om gratis offertes op te vragen. Het ontvangen van meerdere offertes kan je uiteindelijk honderden euro’s besparen.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 13 minuten geleden een offerte aangevraagd.X