Apothekerskast | Opberguimte in de Keuken

De apothekerskast in de keuken

Apothekerskast keuken

Voldoende ruimte in de keuken is erg belangrijk. Let daarom op bij het kopen van een nieuwe keuken of keuken renovatie om voldoende ruimte te creëren in de keuken.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van slimme ruimte in keukenkasten een van de meest geliefde keukenkasten is de apothekerskast. Een apothekerskast geeft ontzettend veel praktische ruimte in de keuken en wordt vaak gebruikt om niet bederfelijke etenswaren zoals koffie, thee en kruiden op te bergen.

Populaire opbergruimte:

De apothekerskast is een veel gebruikte en vooral praktische, uittrekbare voorraadkast in de keuken. De kast is zo enorm populair, omdat je er ontzettend veel spullen in kwijt kunt. Daarnaast is de apothekerskast goed te bereiken namelijk van beide kanten (mits je de kast niet in een hoek plaatst wat sowieso niet logisch is). Een apothekerskast functioneert het beste als er voldoende loopruimte rondom de kast is als deze openstaat.

Apothekerskasten afmetingen en materiaal:

De standaard afmetingen van de apothekerskast zijn van oorsprong 30 of 40 centimeter breed en bestaat uit een metalen frame over de volledige hoogte van de kast en heeft een houten front. Op het metalen frame kunnen manden worden bevestigd deze manden kunnen op verschillende afstanden van elkaar worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de kastinhoud zeer overzichtelijk blijft en dat er voor spullen van vrijwel alle hoogten opbergruimte is.

De nieuwe generatie apothekerskasten:

Tegenwoordig heb je nieuwere generatie apothekerskasten. Bij deze kasten is het mogelijk de gehele inhoud na uittrekken nog eens 90 graden te draaien. Op deze manier wordt de volledige diepte van de manden in de breedte zichtbaar en bereikbaar.

Verschillende breedtes en kleuren

Tegenwoordig is de apothekerskast verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en breedtes plus verschillende kleuren en dessins (dit is ideaal voor keuken renovatie). Indien je dus in je nieuwe keuken of in je te renoveren keuken graag een apothekerskast wenst, zit er altijd wel een kleur of print bij die past bij je persoonlijke smaak en keukenstijl. Een apothekerskast is niet alleen weggelegd voor de landelijke keuken, maar past ook prima in een moderne of klassieke keuken.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 7 minuten geleden een offerte aangevraagd.X