Carrouselkast | Meer ruimte in de keuken

De carrousselkast

carrousselkast keuken gebruiken

Veel opbergruimte in de keuken is ontzettend belangrijk en geliefd. Met het opknappen of renoveren van de keuken moet je hier rekening mee houden. Meestal ontkom je er niet aan hoeken in een keuken. Bijvoorbeeld in de bekende L- vorm keuken. Gelukkig zijn er veel oplossingen om zelfs de ruimte in de hoek van een keuken goed te benutten.

De carrousselkast:

Veel opbergruimte in de keuken is ontzettend belangrijk. De carrousselkast is een van de meest gebruikte techniek om een hoek in de kuiken te benutten en het is ook nog eens ergonomisch verantwoord omdat je niet meer de kast hoeft in te duiken om bijvoorbeeld een pan of pot te pakken. In dit artikel beschrijven we nog een aantal hoekoplossingen voor meer opbergruimte in de keuken.

De magic corner:

Wanneer je het kastdeurtje opent, wordt deze naar de zijkant gedraaid en kan je erg makkelijk bij de inhoud. De kastdeur is voorzien van stevige draden manden waar je allerlei spullen in kwijt kunt. Een variant hierop is de hoekkast met uittrekelement. Als je deze deur naar voren trekt dan zwenkt deze vervolgens naar de zijkant nu komt automatisch het achterste uittrekelement naar voren. De inhoud is nu gemakkelijk te overzien en binnen handbereik deze oplossing is ook nog eens ergonomisch verantwoord omdat je niet meer de kast hoeft in te duiken om bijvoorbeeld een pan of pot te pakken.

‘Le Mans’ keukenkast:

Deze keukenkast heeft zijn naam te danken aan het circuit van ‘Le Mans’, want de vorm van draaiplateaus hebben daar veel van weg. Deze hoekkast wordt ook wel als het summum van de carrousels genoemd omdat het optimaal de ruimte in de keuken benut. De Le Mans keuken kast beschikt over compleet uitzwenkbare draaiplateaus. Bij het openen van de kastdeur komen de plateaus automatisch naar voren. Deze carrousels kunnen in onder- en bovenkasten worden toegepast. Ook zijn er volledig draaiende carrouselkasten die een hele hoek vullen. Deze kasten besparen veel ruimte, zijn overzichtelijk en goed toegankelijk.

Een hoekcarrousel:

Dit is een praktische hoekkast met stevige draadmanden of -plateaus die je in de kast kunt ronddraaien. De plateaus, waarvan er vaak twee of drie in een hoekonderkast zitten. De plateaus zijn niet uittrekbaar, maar doordat je de plateaus volledig kunt ronddraaien is de kastinhoud toch goed te bereiken en overzichtelijk goed te zien.

De hoekladekast:

Steeds vaker is er ook de keuze mogelijkheid om te kiezen voor hoekladen in de keuken om meer ruimte te winnen. De uittrekbare laden zijn super praktisch, omdat de hoek volledig tot in de achterste punt wordt benut.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X