Zelf airco plaatsen | Ikknapmijnhuisop.nl

Zelf airco plaatsen

zelf airco plaatsen

Een airco zelf plaatsen doe je niet zomaar. Begin alleen aan deze klus als je een ervaren klusser bent. Zelf een airco plaatsen kan zorgen voor problemen wanneer je het niet correct installeert.

We raden aan om altijd airco prijzen te vergelijken, of het nu gaat over het apparaat of het laten plaatsen van een airco-unit.

In veel gevallen besteden mensen na het zien van de prijzen de klus toch liever uit.

Airco prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Hoeveel Airco heb ik nodig in huis?

Het is zowel zonde als je teveel of te weinig airco capaciteit in huis hebt. Bij teveel airco capaciteit heb je teveel betaald en bij te weinig airco capaciteit in huis is het zonde van je geld. Goed uitrekenen van de benodigde airco capaciteit in huis is dus erg belangrijk.

Om de benodigde airco capaciteit te berekenen heb je de inhoud nodig van de ruimte die je wilt koelen of verwarmen. Je meet de inhoud van een ruimte door de lengte, breedte en hoogte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen ( l x b x h= m3 ). De inhoud van een ruimte wordt aangegeven in m3.

Behalve de inhoud van een ruimte is het soort ruimte ook belangrijk. Is de ruimte goed geïsoleerd, Zitten er ramen in de ruimte, Zit de ruimte direct onder het dak, aan een buitenkant van de woning of gaat het om een donkere kelder? door deze vragen te beantwoorden krijgt de winkelier een goed beeld van welk soort airco systeem je nodig hebt.

Het soort ruimtes wordt aangegeven met factors (factor 30,40 of 50 bijvoorbeeld). Factor 30 ruimtes zijn goed geïsoleerd, met weinig ramen en bevinden zich niet direct onder het dak. Factor 40 ruimtes zijn minder goed geïsoleerde ruimtes met veel raamwerk. Factor 50 ruimtes zitten vaak direct onder een dak en zijn niet goed geïsoleerd.

Het koel vermogen van het airco systeem wordt aangegeven in watt. om te berekenen hoeveel watt koelvermogen je nodig hebt maak je de volgende rekensom: L x B x H = M3    M3 X FACTOR = Watt

Airco systeem uitpakken en controleren

Wanneer je het airco systeem geleverd hebt gekregen ga je het natuurlijk uitpakken (nog een systeem aanschaffen kijk hier voor airco kosten). Check de inhoud op mankementen en of beschadigingen. indien dit het geval is stuur je het apparaat terug of regel je een flinke korting. De inhoud kan je controleren met de bijgeleverde airco instructie handleiding .

vervolgens is het gewoon stap voor stap de handleiding volgen die hebt gekregen bij het airco systeem. Bij twijfel schakel je altijd een professional in.

Ga dus in geen geval aan het binnenwerk van de Airco sleutelen (waar u bij het installeren uiteraard ook verder niets te zoeken heeft) en hou u aan de bijgeleverde handleiding en onze tips. Controleer of alles goed en stevig is aangesloten.

Neem nu contact op met een STEK erkend airco bedrijf om de airco verder in dienst te stellen. Dit mag u NIET zelf doen! In sommige gebruiksaanwijzingen staat niet duidelijk vermeld of u dit wel of niet mag doen, maar wettelijk gezien mogen alleen STEK erkende bedrijven airco units in dienst stellen. Uiteraard kan je dit wel zelf doen, maar dat kan ten koste gaan van de garantie die op het apparaat.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 29 minuten geleden een offerte aangevraagd.X