Airco onderhoud | Ikknapmijnhuisop.nl

Airco onderhoud

Airco onderhoud

Airco onderhoud is ontzettend belangrijk voor het resultaat en de levensduur van het apparaat.

Door goed airco onderhoud uit te voeren voorkom je een hoop problemen en blijft normaal gesproken de airco unit functioneren zoals dat hoort.

Er bestaan ook goedkope onderhoud contracten bij airco bedrijven uit je regio. Via onze site kan je vrijblijvend prijzen vergelijken en de beste deals uitkiezen.

Airco prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Airco onderhoud:

Veel terugkomend airco onderhoud kun je in sommige gevallen zelf uitvoeren. Hoe makkelijk dit gaat en om de hoeveel tijd je onderhoud aan de airco moet (laten) besteden hangt af van het soort airco.

Voor het onderhoud van de airco moeten de volgende dingen gebeuren:

 • Filters schoon maken of vervangen
 • Buitendeel airco schoonmaken en nakijken
 • Koelmiddel bijvullen
 • Jaarlijks airco onderhoud

Filters airco schoonmaken of vervangen:

Wanneer een airco veelvuldig (dagelijks) wordt gebruikt moeten de filters maandelijks gecheckt worden. De filter  moet wanneer hij vuil is worden schoongemaakt.

Het schoonmaken van de aircofilter kun je met een stofzuiger doen. Wanneer er nog vuilaanslag op het filter zit kun je het filter nog uitwassen.

Voordat je de filter weer gaat gebruiken moet hij wel goed droog zijn. Om de zoveel tijd moet een filter toch echt vervangen worden. Je leverancier kan je vertellen wanneer dit moet gebeuren.

Door het onderhoud aan een aircospecialist uit te besteden weet je zeker dat alles op tijd en goed vervangen wordt. Zo heb je langer plezier van je airco.

Buitenunit airco schoonmaken en nakijken:

Het buitendeel van de airco moet ook regelmatig op vuil gecontroleerd te worden. Verwijder het aanwezige vuil zodat de airco niet belemmerd wordt in het functioneren.

Je kunt vuil verwijderen met een vochtige doek en een sopje. Stof aanslag kun je verwijderen door het te stofzuigen.

Behalve het schoonmaken van de buitenunit moet hij ook gecontroleerd worden. Dit moet je laten uitvoeren door een vakman.

Koelmiddel bijvullen:

Wanneer er koelmiddel moet worden bijgevuld in de airco kan je dit beter uitbesteden aan de aircospecialist. Het bijvullen van koelmiddel is een moeilijke klus als je het juiste materiaal niet hebt.

De airco moet voorzichtig worden opengemaakt om de koelvloeistof bij te kunnen vullen. Ook moet de vloeistof onder een bepaalde druk gezet worden in het gesloten systeem.

Jaarlijks airco onderhoud:

Laat de airco jaarlijks controleren door erkende airco installateur of airco onderhoudsbedrijf. Deze installateur zal de onderdelen van de airco nazien en aangeven of de filters vervangen dienen te worden.

Zeker wanneer je het idee hebt dat je airco minder goed functioneert dan in het begin. Vraag via onze site scherpe onderhoud prijzen aan en kies de beste deal.

Airco prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Wat is het belang van goed airco onderhoud?

Goed airco onderhoud zorgt ervoor dat je airco systeem in huis goed blijft functioneren. Er kunnen aan je airco verschillende mankementen ontstaan. Zeker wanneer je weinig aandacht besteedt aan het onderhoud.

Door goed onderhoud kun je:

 • Dure reparaties voorkomen
 • De levensduur van het apparaat vergroten
 • Zorgen dat de airco hygiënisch blijft
 • Besparen op energieverbruik

De levensduur van je airco wordt door goed airco onderhoud uit te (laten) voeren verlengd. Een monteur kan je vertellen wat de verschillen in resultaat zijn tussen airco systemen in huis en of die wel of niet goed zijn onderhouden.

Hygiëne en gezondheid is erg belangrijk een airco unit heeft hier invloed op. Bij slecht onderhoud worden er op den duur schimmels en bacteriën de ruimte ingeblazen.

Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de gezondheid en kan ook nog eens zorgen voor een nare lucht in huis.

Het energieverbruik van een airco unit kan gering blijven. Door goed airco onderhoud blijft het apparaat lekker draaien en zal er minder stroom verbruikt worden. Behalve dat dit goed is voor het milieu bespaar je ook nog een op de kosten.

Airco onderhoud prijzen vergelijken:

Vraag hier gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op bij verschillende airco onderhoud bedrijven uit de regio.

Of het nu gaat om een nieuwe airco installatie of het repareren en onderhoud ervan er zit altijd een passende airco offerte bij.

De informatie en prijzen kun je gebruiken om te vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je meteen bericht:

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 21 minuten geleden een offerte aangevraagd.X