Zelf airco installeren | Ikknapmijnhuisop.nl

Zelf airco installeren

zelf airco installeren

Zelf airco installeren. Je airco zelf installeren is prima mogelijk. Een airco installeren is wel een klus voor de gevorderde klusjesman.

Let op dat wanneer je de airco zelf installeert dat de garantie (gedeeltelijk) kan vervallen. De moeilijkheidsgraad van de klus wordt mede bepaald door het type airco wat je wilt installeren.

De airco die zelf geïnstalleerd kan worden wordt altijd geleverd met een uitgebreide instructie. Toch is het zo dat veel mensen er zelfs met de uitgebreide instructie niet uitkomen of fouten maken.

Een vakman inhuren en klus laten uitvoeren kan hiervoor een uitkomst zijn. Via deze site kan je gemakkelijk en gratis airco en airco installatie prijzen vergelijken.

Airco prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

zelf airco installeren richtlijnen

Hieronder geven we nog wat algemene tips en richtlijnen weer om zelf een airco te installeren. deze informatie is erg beknopt en algemeen. Zoals gezegd zit er bij het airco systeem een gedetailleerde handleiding die precies uitlegt hoe je de airco zelf installeert. Lees eventueel ook: Soorten airco, Airco kosten, Airco voordelen

  • Installeer de airconditioner conform de instructies van de installatiehandleiding. 
Fouten bij installatie kunnen waterlekkage, elektrische schokken of zelfs brand tot gevolg hebben
  • Gebruik uitsluitend de voorgeschreven accessoires en onderdelen om het toestel te installeren
Het niet gebruiken van de voorgeschreven onderdelen tijdens installatie kan het omvallen van de unit, waterlekkage, elektrische schokken of brand tot gevolg hebben
  • Installeer de airconditioner op een fundering die sterk genoeg is om het gewicht van de unit te kunnen hebben
Op een te zwakke fundering kan de unit omvallen en lichamelijk letsel veroorzaken.
  • De aanleg van de elektrische bedrading moet uitgevoerd worden overeenkomstig de betreffende plaatselijke en landelijke voorschriften en volgens de instructies in de installatiehandleiding.
  • Gebruik uitsluitend een apart stroomvoorzieningscircuit
Gebruik van een stroomvoorzieningscircuit met onvoldoende capaciteit en ondeskundige installatie kan elektrische schokken of brand veroorzaken
  • Gebruik kabels van geschikte lengte
Gebruik geen afgetakte kabels of een verlengsnoer, aangezien dit oververhitting, elektrische schokken of brand kan veroorzaken
  • Zorg ervoor dat alle bekabeling stevig is vastgezet, het juiste type kabel wordt gebruikt en dat er op de aansluitpunten of kabels geen druk wordt uitgeoefend. 
Verkeerd aangesloten of bevestigde kabels kunnen abnormale warmteontwikkeling of brand veroorzaken.

Informatie en airco prijzen vergelijken

Aironditioning prijzen vergelijken en informatie aanvragen kan gratis en vrijblijvend via deze site door onderaan dit artikel het aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen bericht. Vergelijken van prijzen bespaart je bijna altijd geld en je weet precies waar je aan toe bent.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 27 minuten geleden een offerte aangevraagd.X