Airco in huis | Airconditioning in huis

Airco in huis

airco in huis

Airco in Huis. Steeds vaker maken mensen gebruik van airco in huis. Het hebben van airco in huis heeft vele voordelen. Zomers houdt je met airco in huis de woning koel en in de winter kan je met een aantal modellen er je woning ook nog mee verwarmen.

Het gebruik van een airco verhoogd in veel gevallen het wooncomfort. Wanneer je je huis gaat opknappen of verbouwen is het goed om meteen de mogelijkheden van airco huis te bekijken.

Airco in huis zijn onder te verdelen in 3 soorten die we in dit artikel (soorten airco in huis) kort uitlichten namelijk:

  1. Split-unit
  2. Mobiele airco
  3. Stand alone airco

Aironditioning prijzen vergelijken en informatie aanvragen kan gratis en vrijblijvend via deze site. Vergelijken van prijzen bespaart je bijna altijd geld en je weet precies waar je aan toe bent.

Airco prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Wat doet een airco eigenlijk?

Een airco in huis zorgt ervoor dt de warme lucht in de ruimte waar de airco staat wordt onttrokken en vervolgens word er koele lucht teruggeblazen. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van een split-aircosysteem. Dat wil zeggen dat de airco in huis uit twee units bestaat. De warme lucht wordt dan van binnen naar buiten afgevoerd naar de buiten unit.

Een airco werkt volgens het volgende principe namelijk de koelmiddelkringloop. Dit is een principe waarin we 4 delen kunnen onderscheiden.

  • De compressor
  • De condensor
  • De ventilator
  • En de verdamper

Het ‘hart’ van het airconditioning system in huis is de compressor die het zogeheten koelmiddel in het systeem pompt. Door de warmteopname uit de lucht wordt het koelmiddel in de verdamper opgewarmd, waardoor gas ontstaat.

De compressor zuigt gas uit de verdamper vervolgens voert ze dit gas onder hoge druk en temperatuur naar de condensor. In de condensor wordt dit gas omgezet in koelmiddel, doordat het de opgenomen warmte afstaat aan de buitenlucht. Het koelmiddel koelt daarna af, condenseert en vloeit terug naar de verdamper. Via de zogenaamde verdamper wordt de net gekoelde verse lucht weer opnieuw de ruimte ingeblazen.

Waar heb je airco in huis nodig?

Deze vraag heft een heel simpel antwoord. Je hebt namelijk airco in huis nodig in ruimten die je zelf niet op een andere manier koeler kunt krijgen. In veel gevallen gaat het om een zolderverdieping. Of ruimten waar de hele dag de zon op staat. Behalve dit is een airco in de woonkamer in veel gevallen ook aangenaam. Je kan de temperatuur precies instellen op wat je aangenaam vind. Er zijn ook airco units die kunnen verwarmen. Deze units zijn in elke kamer te gebruiken.

Airco in huis montage

De montage van de airco kun je zelf doen, maar dit is wel een ingewikkelde klus. Wij adviseren dit te laten doen door een professioneel bedrijf. Behalve gemak heeft het ook vaak een positieve invloed op de garantie van de airco in huis. Aironditioning prijzen vergelijken en informatie aanvragen kan gratis en vrijblijvend via deze site door onderaan dit artikel het aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen bericht. Vergelijken van prijzen bespaart je bijna altijd geld en je weet precies waar je aan toe bent.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 24 minuten geleden een offerte aangevraagd.X