Soorten airco in huis | Ikknapmijnhuisop.nl

Soorten airco in huis

airco woonkamer

Soorten airco voor in huis. Er zijn verschillende soorten airco die geschikt zijn voor in huis.De meeste plekken waar airco in huis wordt gebruikt zijn de woonkamer, slaapkamer en zolder. Steeds vaker wordt het gebruik van airconditioning in huis toegepast.

Airco in huis is er om de temperatuur aangenaam te maken. In de zomer kan het zorgen voor frisheid en koeling. Terwijl in de winter afhankelijk van de soorten airco die gebruikt zijn de airco kan verwarmen.

Airco prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Soorten airco

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten airco te verkrijgen. In de zoektocht naar een airconditioning systeem voor in huis is het handig om deze soorten even door te nemen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten airco die je kan gebruiken om het huis te koelen en/of verwarmen.

Raamkoeler

Een raamkoeler is een van de meest gebruikte airco systemen in huis. De reden dat dit het meest gebruikte systeem is is waarschijnlijk zn prijs en gebruiksgemak bij installatie. Een raamkoeler wordt veelal boven een deur of raam geplaatst en is te zien aan de binnen en buitenkant van de woning of pand. Een raamkoeler bestaat uit een apparaat De voor en nadelen hiervan zijn verschillend per type woning of pand. We raden aan om hier meer informatie over te vragen bij de airco specialist.

Split airco systeem

Een split airco bestaat net zoals de bovengenoemde raamkoeler uit een binnen- en buitendeel. Het voordeel van een split airco tegenover een raamkoeler is dat het uit twee delen bestaat (die trouwens wel met elkaar verbonden moeten zijn). Je kan de airco overal plaatsen en de buitenunit ook. Vaak zie je buiten units op een dak staan. Een buitenunit wordt zo goed mogelijk en uit het zicht weggewerkt. Doordat deze unit zich buiten het huis geplaats is is een split airco systeem ook erg stil (het geluid is buiten wel hoorbaar, maar vervliegt vaak in de ruimte)

Airco Modellen

Er zijn drie gangbare airco modellen die veel gebruikt worden in woningen. welke het beste uitkomt of past in jouw situatie kan je het beste aan een airco specialist in de regio vragen. Met hun ervaringen en expertise kunnen ze je het beste model adviseren en de plek waar hij moet komen bepalen. Informatie en prijzen opvragen kan trouwens gratis en vrijblijvend via deze site.

Wand airco systeem

Een wand airco is een van de meest gebruikte modellen voor in huis. Een wand airco systeem wordt ook vaak toegepast in slaapkamers of kleinere ruimten in huis. Een wand airco hangt wel in het zicht. gelukkig zijn de wand airco systemen van tegenwoordig een stuk mooier om te zien. Wanneer je ontevreden blijft met de uitstraling kan je er een ombouw voor krijgen. Let wel op dat het wandsysteem zn warmte kwijt kan en zijn functionaliteit goed kan blijven uitvoeren.

Vloer airco systeem

Een minder populair systeem vanwege hun onhandige en vaak lelijke roosters in de vloer is het vloer airco systeem. Een vloer airco systeem is niet zelf te installeren en is niet in elke situatie toepasbaar. Vraag via deze site gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op, om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn.

Plafond airco systeem

Dit is hetzelfde als een vloer airco systeem, alleen zit deze in het plafond ipv de vloer. Voor dit model wordt vaak gekozen wanneer er wat grotere ruimten gekoeld of verwarmd moeten worden zoals een huiskamer, zolder of grote slaapkamer. Uiteraard hoeven er in het plafond geen roosters te komen en kan deze unit beter worden weggewerkt.

Airco in huis informatie en prijzen vergelijken

De montage van de airco kun je zelf doen, maar dit is wel een ingewikkelde klus. Wij adviseren dit te laten doen door een professioneel bedrijf. Behalve gemak heeft het ook vaak een positieve invloed op de garantie van de airco in huis. Aironditioning prijzen vergelijken en informatie aanvragen kan gratis en vrijblijvend via deze site door onderaan dit artikel het aanvraagformulier in te vullen ontvang je meteen bericht. Vergelijken van prijzen bespaart je bijna altijd geld en je weet precies waar je aan toe bent.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 38 minuten geleden een offerte aangevraagd.X