Je huis verbouwen | De voor- en nadelen

Huis Verbouwen of verkopen?

Huis Verbouwen of verkopen?

Een vraag die veel huiseigenaren zich op dit moment stellen is: ‘Ga ik mijn huis in de verkoop zetten of ga ik mijn huis verbouwen’ allebei de opties hebben natuurlijk voor en nadelen, maar waar het antwoord van laat afhangen heeft te maken met je woonwensen en budget.

Je huis opknappen, verbouwen of verkopen

Op een bepaald moment kan je jezelf de vraag ‘verkopen of verbouwen?’ stellen. Vaak heeft dit te maken met dat de woonwensen zijn veranderd. Een van de redenen kan zijn dat we een kind op komst is of dat er juist een kind het huis uitgaat. Wat de reden ook is om je woonsituatie aan te passen is je kan drie dingen doen: Je huis opknappen, je huis verbouwen of je huiswerk kopen en verhuizen. Wat is nu het meest verstandig om te doen ? In het artikel hieronder bekijken we een aantal situaties

Het huis verkopen

Je woning verkopen en een nieuw huis kopen heeft verschillende voordelen tegenover je huis verbouwen, want je huis verbouwen garandeert niet voor elk probleem een goede oplossing. Wanneer jij bijvoorbeeld dolgraag een tuin wilt, maar je op drie hoog in een appartement zit, is het natuurlijk lastig om daar wat met een verbouwing aan te doen (tenzij je een binnentuin wilt). Je kan dus bepaalde droom wensen helaas niet realiseren in je huidige woning het is nu eenmaal niet te veranderen.

Een verbouwing kost geld en tijd als je dit niet hebt houdt het natuurlijk ook op en kan je beter verkopen. Wat ook nog wel eens eens roet in het eten kan gooien zijn vergunningen je hebt bijvoorbeeld verbouwplannen gemaakt om extra ruimte te creeeren dmv een dakkapel maar de gemeente geeft geen vergunning (als dit je enige optie voor extra ruimte was dan heeft verbouwen toch geen zin. Als de woning waar je nu een wat niet te verbouwen is om de woonwensen die je hebt te realiseren dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een huis die dat wel doet (eventueel pas na een verbouwing van het huis)

Het huis verbouwen:

Wanneer je wel tevreden bent met de grootte van je huis, maar bijvoorbeeld indeling van verschillende ruimtes anders zou willen zien, is verbouwen een goede optie (denk aan kosten huis verbouwen). Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe badkamer die ruimer, minder gedateerd en beter is. Of extra ruimte in de keuken zodat er een kookeiland gerealiseerd kan worden.

Als je de ruimte en de middelen het is nieuw huis kopen in je eigen huis verkopen niet nodig, want je kan met het verbouwen van je huis alles aanpassen naar wens (let op dat niet alle muren in huis verplaatst of verwijderd kunnen worden in verband met dragen en constructie). Met het verbouwen van je woning bespaar jezelf ook de moeite om je woning te verkopen (wat in deze tijd erg lastig is en gemiddeld driekwart jaar duurt)?

Wat kost mijn verbouwing

Om een goed beeld te krijgen over de kosten van je eventuele verbouwing raden we je aan het onderstaande formulier in te vullen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen van aannemers uit de regio.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 18 minuten geleden een offerte aangevraagd.X